Pentru publicul interesat de recreere în Complexul Wellness Termal Nymphaea, municipalitatea pregătește construirea unui bazin exterior de înot, amplasat lângă corpul principal (cel în formă de lotus), chiar între petalele acestuia.

Administrația Domeniului Public a solicitat Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), întrunită săptămâna trecută, aviz pentru extinderea zonei de bazine în cadrul complexului Nymphaea, respectiv construirea unui bazin exterior de înot. În cadrul ședinței CMUAT au fost analizate 67 de proiecte, dintre care 31 în comisia de urbanism, în timp ce alte 36 au fost supuse atenției comisiei operative.

„Complexul de agrement realizat în anul 2016 a devenit un nucleu de atractivitate urbană, sportivă, recreativă și turistică, care atrage numeroși vizitatori atât din regiunea de nord-vest a țării, cât și din alte zone, inclusiv din străinătate. Prin această investiție, gradul de atractivitate a complexului va crește și mai mult”, precizează municipalitatea orădeană.

Bazinul va avea o suprafață de 200 mp, un gabarit de 10/20 m, iar accesul  se va face din incintă, bazinul fiind prevăzut cu o retragere de 3,25 m față de corpul principal existent.

Acesta este gândit ca un bazin de înot modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât şi cu elementele existente înconjurătoare.

Prin proiect se propune ca plaja bazinului să fie amenajată cu dale, pavarea zonei din jurul bazinului urmând să se facă cu plăci antiderapante pentru trafic intens.

Proiect pentru extinderea cimitirului din Episcopia

Un alt proiect analizat în cadrul ședinței Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului CMUAT de săptămâna trecută a fost cel care vizează extinderea cimitirului din Cartierul Episcopia. Parohia Romano-Catolică a solicitat aviz de oportunitate pentru extinderea cimitirului din Episcopia, de pe str. Episcop Ioan Alexi, dar și construirea unei capele.

Prin proiect se dorește extinderea cimitirului cu aproximativ 500 de locuri de veci, suprafața totală a cimitirului urmând să ajungă astfel la cca 17.000 mp.

„Comisiei i s-au prezentat două variante de mobilare urbanistică, care vizau separarea incintei cimitirului de viitoarea zonă de locuit adiacentă. S-a avizat varianta care propune realizarea unui drum public ca element de separare a celor două zone funcționale. Comisia municipală a emis aviz de oportunitate pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea realizării investiției”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului. Urmează să fie parcurse etapele necesare aprobării documentației de urbanism.