Trei polițiști bihoreni au reprezentat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor în cadrul Campionatului Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, care s-a desfăşurat în localitatea Călimănești, județul Vâlcea, în perioada 14 - 17 martie a.c., obținând performanțe sportive deosebite.

Astfel, inspectorul de poliție Cristian Mircea Pop, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a concurat la categoria de greutate -100 de kg și la categoria de vârstă -35 de ani, individual, reușind să își învingă toți adversarii, înainte de termenul limită și câștigând locul I în cadrul competiției. Polițistul bihorean a obținut, astfel, titlul de campion naţional al Ministerului Afacerilor Interne. Titlul de campion național vine să întregească palmaresul obţinut de poliţistul bihorean Cristian Mircea Pop, care a câştigat, până la această selecţie, patru titluri de campion naţional al Ministerului Afacerilor Interne și alte două medalii, de argint și de bronz, la același Campionat Național. De asemenea, inspectorul de poliție Cristian Mircea Pop, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, deține titlul de vicecampion european, la individual, în urma participării la Campionatul European de Poliție desfășurat la Győr, în Ungaria, în anul 2019. La aceeași competiție, împreună cu echipa care reprezenta România, polițistul a obținut, tot atunci, locul al III-lea. Polițistul a obținut, de asemenea, titlul de campion național, în urma câștigării locului I la Campionatul de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne, în anul 2019.

Agentul principal de poliție Cristina Ioana Birta, de la Biroul de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea, a concurat la categoria de greutate -60 de kg și la categoria de vârstă -35 de ani, individual, obținând locul al II-lea și titlul de vicecampioană naţională a Ministerului Afacerilor Interne. Polițista a obținut, de asemenea, titlul de campioană națională, în urma câștigării locului I la Campionatul de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne, în anul 2018, iar în anul 2022 s-a clasat pe locul al III-lea la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, agentul de poliție Florin Sergiu Suciu, din cadrul Biroului de Ordine Publică - Poliția Municipiului Oradea, care a fost la prima participare la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, a concurat la categoria de greutate -100 de kg și la categoria de vârstă -35 de ani, individual, obținând locul al III-lea în cadrul competiției. Inspectorul de poliție Cristian Mircea Pop, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, are 29 de ani. Lucrează în cadrul Poliției Bihorene din anul 2017 şi practică judo de la vârsta de 9 ani. A fost      vicecampion european de judo - mai 2019; multiplu campion naţional la judo în perioada 2004 - 2023; de patru ori medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 2017 - 2023; campion național - la Campionatul de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne - 2019; multiplu medaliat la turnee naționale și internaţionale de judo, desfăşurate în România, Ungaria, Elveţia, Italia, Austria, Franţa, Ciad, Bosnia, Serbia, Croația etc. Agentul principal de poliție Cristina Ioana Birta, din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea - 24 de ani. Lucrează în cadrul Poliției Bihorene din anul 2020. Practică judo de la vârsta de 10 ani. Vicecampioană națională la judo, în urma participării la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne - martie 2023; medalia de bronz la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne - aprilie 2022; campioană națională la Campionatul de UNIFIGHT al Ministerului Afacerilor Interne - 2018; multiplă medaliată la turnee naționale și internaţionale de judo. Agentul de poliție Florin Sergiu Suciu, din cadrul Biroului de Ordine Publică - Poliția Municipiului Oradea - 24 de ani. Lucrează în cadrul Poliției Bihorene din anul 2019. Practică judo de la vârsta de 10 ani. Medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne - martie 2023; multiplu medaliat la turnee naționale și internaţionale de judo.