Aula Magna a Universităţii din Oradea a răsunat de colinde vechi româneşti în seara zilei de 10 decembrie. Un grup de studenţi îmbrăcaţi în straiele tradiţionale ale zonei din care provin a pus în scenă un spectacol plin de farmec.

 

Scopul lor a fost acela de a aduce în mijlocul orădenilor atât colindele arhaice culese din toate părțile țării,cât și costume tradiționale autentice din vremea bunicilor şi străbunicilor. Organizatorii concertului de colinde, Liga Studenţilor din Oradea, împreună Ligile Studenţeşti din Cluj-Napoca şi Timişoara, au profitat de apropierea Sărbătorilor de Iarnă pentru a recrea atmosfera specifică anotimpului colindelor, aşa cum a fost el odinioară.

„Noi am încercat să aducem în scenă exact acele etape care se petreceau în tinerețea bunicilor noștri, când colindau pe ulițele din sat în lung și lat mergând și la cel mare, cât și la cel mic, că, vorba aceea, «Hristos se naște în iesle, smerit, pentru fiecare dintre noi», noi trebuie doar să-l primit cu sufletul curat și inima deschisă. Pentru că țăranul român este în strânsă legătură cu Dumnezeu, când primea colindătorii în casa lui îi primea ca pe vestitorii Lui Hristos - acest lucru nu am dori să se piardă și noi suntem încredințați că dacă noi promovăm și susținem obiceiul de colindat acesta va dăinui și de acum înainte”, transmite preşedintele Ligii Studenţilor din Oradea, Anca Leş.

Au corindat în Aula Magna Cristian Farcaş, preşedintele Ligii din Cluj, Maria Ioana Sânpetrean, coordonator artistic al Ligii Clujene împreună cu Darius Boțan, Mircea, Grec, Cătălin Buci, Ioan Dicu, Răzvan Alisie, Vlad Maxim, Crina Pop, Dana Bodea, Laura Vrâncian, Maria Cîmpean, Elena Cîmpean, Denisa Dănulețiu, Maria Fărcanea, Cosmina Haidu. Din Timişoara au fost prezenţi Cristian Radai (președintele organizaţiei repective) împreună cu Oana Iancu, Alina Șimon, Ecaterina Taciu, Mihaela Ioana, Cristian Olari.

Din Oradea au participat Mădălina Fiț (coordonator artistic), Geanina Fiț, Adriana Corb, Sergiu Căpănoaie, Nicu Câmpean, Andreea Roşan, Andreea Ficuț, Bianca Chereji, Valentina Preda.