Pe durata unei săptămâni întregi, Ştei, oraşul de la poalele Munţilor Apuseni, a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru a marca aşa cum se cuvine o sărbătoare dragă tuturor, Ziua Internaţională a Femeii, în care au fost implicate atât Primăria, Consiliul Local Ştei, Centrul Judeţean pentru Promovarea Cuturii Tradiţionale Bihor, cât şi toate unităţile de învăţământ din oraş.

Astfel, la Casa de Cultură "Miron Pompiliu" Ştei, în perioada 28 februarie - 8 martie, s-au desfăşurat mai multe activităţi: Târg de Meşteşuguri şi Produse Tradiţionale; Ateliere de pictură, sculptură, olărit, confecţionat mărţişoare, felicitări şi diverse expoziţii, cu vânzare. Iniţiativa micilor întreprinzători particulari a avut mare succes, deoarece aceştia au vândut foarte mult în comparaţie cu anii trecuţi, ceea ce a dovedit interesul major de care s-a bucurat această iniţiativă. Practic, ziua de 1 martie a dat startul principalelor activităţi, când cei mai curajoşi au fost "prichindeii" de la Grădiniţa cu Program Normal Ştei, care după ce au făcut un mic popas la Casa de Cultură au vizitat Spitalul Orăşenesc Ştei, unde au oferit celor bolnavi mărţişoare. Marţi, 8 martie, a avut loc, la Casa de Cultură în sala mare de festivităţi, un spectacol de muzică populară, în organizarea Casei de Cultură "Miron Pompiliu" Ştei, "Veveriţele" Coleşti, Colegiul Tehnic "Unirea" Ştei, Colegiul National "Avram Iancu" Ştei, Şcoala Gimnazială "Miron Pompiliu" Ştei, Grădiniţa cu Program Normal şi Program Prelungit Ştei, în care şi-au dat concursul: Romina Nemeş, Vlad Ştef, Simona Cap, Adrian Ştiube, Viorica Gherman, Andrada Tulvan, Denisa Birău, Marcela Merce, Diana Bogan, Andreia Tirla, Elena Şerban, Andra Sabău, Ansamblul "Doina Şteiului", dansurile populare fiind susţinute de Ansamblul Moşuţ-Vadu Crişului. O surpriză deosebită a avut numeroasa asistenţă când spectacolul a debutat cu o voce superbă, cea a elevei Daria Eliza Carţiş, dar şi faptul că au fost încântaţi cu dansuri de societate.

Cafe-concert pentru sexul frumos

Pentru a marca într-un mod cât mai plăcut, această minunată zi din viaţa celor dragi tuturor, Primăria şi Consiliul Local Ştei, au organizat un cafe-concert la Restaurantul PUB 35, unde au răspuns cu mare amabilitate 379 de femei. Pe durata a peste şapte ore, muzica şi distracţia a fost la ea acasă, şteianca Corina Szatmari reuşind un spectacol de zile mari, la care au contribuit şi soliştii vocali ai Casei de Cultură "Miron Pompiliu" din localitate. Toate sărbătoritele au fost întâmpinate de ing. Iulian Balaj şi ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul oraşului Ştei, cu câte o floare, felicitându-le de ziua lor şi oferindu-le o masă festivă. Cu multă plăcere doamnele au participat la o tombolă, biletele fiind distribuite în mod gratuit, în care s-au oferit 37 de premii, dar şi două speciale câştigate de doamnele Mirela Albulesu şi Violeta Gheban, constând într-o cină festivă, oferită de patronul localului, (la o dată ce va fi stabiltă de comun acord), în compania moderatorului acestui eveniment. Muzica ambientală împletită cu cea populară au asigurat un fond sonor mult apreciat şi savurat, ca şi tortul oferit tuturor participantelor, pe melodia, dar şi urarea "La Mulţi Ani'.