Câteva sute de orădeni s-au adunat ieri, în jurul orei 18.00, în Piaţa Unirii, pentru a protesta împotriva modificărilor Legilor Justiţiei şi împotriva corupţiei, ei cerând demisia Guvernului.

Vremea urâtă nu i-a împiedicat pe orădeni să iasă în stradă pentru a protesta împotriva corupţiei şi a Guvernului, nemulţumiţi de propunerile de modificare a legilor justiţiei, dar şi de modificările la legislaţia fiscală.

Un număr de 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical, alcătuit din 34 de federații profesionale, și Cartel Alfa, alcătuit din 41 de federații profesionale, au chemat românii să ceară în stradă, duminică, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului. De asemenea, PNL şi-a îndemnat membrii şi susţinătorii să participe la protestele de duminică seară, imediat după respingerea moţiunii de cenzură. La Oradea, protestatarii au pornit în marş pe pietonală în jurul orei 19.00, „înarmaţi” cu pancarte pe care se putea citi, printre altele: „PSD, chiar nu mai ai oameni cinstiţi?”, „Noi contribuim şi voi furaţi”, „Justiţie, nu corupţie”, „Fără penali în Parlament”, „Pilonul 2 nu e pentru voi!”, „Tudose, premierul cash”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta!” sau „Jos Guvernul PSD”.