Asociația „Italiani in Bihor” propune orădenilor evenimentul Buon Natale! - un sfârșit de săptămână sărbătoresc, alături de comunitatea italiană, și vă invită la câteva manifestări culturale.

Sâmbătă 14 decembrie, de la ora 19.45, Cetatea Oradea, Sala de Conferințe, corp E, va avea loc un Concert de Crăciun susținut de Orchestra de cameră din Timișoara, sub bagheta maestrului Enrico Cannata, și Corul Excelsior, condus de maestrul Iosif Todea. Evenimentul va fi transmis live, în streming, din Biserica Millennium, Timișoara. În program, muzică de Boito, Cannata, Marcello, Morricone, L. Mozart, Nicolini, Procol Harum, Verdi, Vivaldi

Evenimentul este organizat în colaborare cu Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara. La final, vom socializa cu spumant și cozonac-panettone, iar cei dornici se vor putea înscrie în Asociația Italiani in Bihor. Intrarea este liberă și gratuită!

Duminică, 15 decembrie, de la ora 16.00, sub Cupola Era Park, va avea loc Zampognari - Concert de colinde tradiționale italienești și muzică intrumentală de sezon, în interpretarea maeștrilor cimpoieri Pietro Ricci e Palladino Alenuccio, din regiunea Molise (Italia). Cu această ocazie și prin generozitatea asociației Italiani in Bihor, peste 150 de copii vor primi daruri de la Moș Crăciun. Intrarea este liberă și gratuită!