Unul dintre cei mai importanţi istorici şi analişti politici ai Estului European, Armand Goşu, va fi prezent la Oradea vineri, 15 octombrie, în cadrul unui eveniment organizat de Revista Familia şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai Bihor”.

Important istoric şi analist politic, Armand Goşu este specialist în evoluțiile din spațiul ex-sovietic, istoria serviciilor secrete sovietice și regimul Putin.

Au fost sau nu trucate ultimele alegeri din Rusia? Sunt ori nu comuniștii principalii beneficiari ai rezultatului alegerilor? S-a erodat sau a rămas aceeași încrederea rușilor în Putin? Ce e aceea opoziție sistemică? Pregătește Putin transferul de putere și dacă da, cine va fi succesorul? - iată doar câteva dintre problemele abordate în conferință.

Tot cu acest prilej, Armand Goșu își va lansa și cea mai recentă carte, „Rusia, o ecuație complicată. Convorbiri cu Lucian Popescu” (Polirom, 2021), volum care, în ciuda titlului, nu se mărginește doar la o analiză a realităților rusești ori a evoluțiilor de la Kremlin (în Agonia regimului Putin), ci disecă și problemele din Ucraina și Republica Moldova (De la Poroșenko la Zelenski și Agonia și prăbușirea regimului Plahotniuc).

Întregul eveniment, care se va desfășura în Sala Amfiteatru a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, va fi moderat de prof. univ. Mihai Maci, de la Universitatea din Oradea, și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Revistei Familia și Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”.

La final, autorul va acorda autografe. Participarea la eveniment este condiționată de prezentarea la intrare a dovezii de vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2, a efectuării, cu rezultat negativ, a unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, a unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau a unei adeverințe care atestă că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.