Ansamblul Artistic Profesionist Crișana a prezentat, ieri, pe platoul de lângă stația de tramvai din centrul Oradiei, un spectacol legat de tradițiile de Paști din Bihor.

Programul artiștilor orădeni a făcut parte din cadrul Târgului de Paști, eveniment organizat de Primăria Oradea prin Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune. Co-organizatori au fost Consiliul Județean Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor. În perioada 30 martie-9 aprilie, Oradea a găzduit cea de-a II-a ediție a Târgului de Paști, un eveniment care a atras ca un magnet mii de orădeni, de toate vârstele, dar și turiști aflați în mini-vacanță în orașul de pe Crișul Repede.

Ieri, în ultima zi a târgului, vizitatorii au participat la un frumos spectacol legat de tradițiile de Paști din Bihor, prezentat de Ansamblul Artistic Profesionist Crișana.

În cadrul spectacolului, au evoluat soliștii: Otilia Haragoș Seghedi, Cornelia Covaciu, Felicia Costin, Luminița Tomuța și Cornel Borza, instrumentiștii Petrică Popa și Stângaciu, precum și formația de dansuri a ansamblului. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de orchestra condusă de dirijorul Adrian Miescu.

„Din inițiativa Consiliului Județean Bihor, care are un parteneriat cu Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune, în cadrul Târgului de Paști, am susținut un spectacol legat de tradițiile de Paști. Am prezentat obiceiul Lioara, dar și cântece și jocuri populare din Bihor”, ne-a declarat Leontin Ciucur, directorul Ansamblului Crișana.

În ce privește proiectele de viitor ale ansamblului, Ciucur a menționat:

„Am primit o invitație la un festival internațional de folclor, care va avea loc în luna iunie, în Kosice, Slovacia. Până atunci, pe 20 aprilie, când sărbătorim intrarea trupelor române în Oradea (la 20 aprilie 1919  -n.r.), vom participa la un spectacol organizat cu această ocazie de Primăria Oradea”, a conchis directorul Ansamblului.