Consiliul Judeţean Bihor a publicat azi, 23 iulie, rezultatul obţinut de actualul manager al Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, la evaluarea noului proiect de management.

 

Evaluarea noului proiect de management a presupus atât prezentarea unei lucrări scrise, cât şi un interviu, iar nota minimă necesară pentru ca proiectul să fie acceptat este 7.
Contactat telefonic, Aurel Chiriac nu a dorit să facă nicio declaraţie. Managerul a spus doar că va depune contestaţie în termenul legal (cinci zile lucrătoare de la data aducerii la cunoştinţa managerului a notei obţinute, conform datelor afişate pe site-ul CJ Bihor).
Porf. univ. dr. Aurel Chiriac a condus Muzeul Ţării Crişurilor Oradea timp de 27 de ani, din anul 1994. Cadru universitar, Cercetător Ştiinţific grad I, autor şi co-autor în valoroase volume de studii, premiate inclusiv de Academia Română, membru în juriul Trienalei internaţionale de pictură „Pătratul de argint” Przemysl (Polonia) . În anul 2003 a primit distincţia  PRO CULTURA HUNGARIAE, din partea Ministerului Culturii al Ungariei, iar în anul 2005 a fost distins de Ministerul Culturii şi Cultelor din România cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler.