Locuitorii comunei, dar și numeroșii turiști aflați în stațiunile de pe raza acesteia au petrecut, de vineri și până duminică, la Zilele Sînmartinului. Cea de-a șasea ediție a tradiționalei serbări câmpenești a fost organizată de Primăria și Consiliul Local Sînmartin, în colaborare cu Asociația de Promovare a Turismului, în stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai.

 

Desfășurată la Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai, ediția din acest an a Zilelor comunei Sînmartin a oferit un program divers, care a cuprins formații și soliști din mai toate genurile muzicale, evenimentul având, prin urmare, o audiență pe măsură. Detalii despre cele ce aveau să se petreacă la Zilele comunei Sânmartin am primit chiar de la primarul Cristian Laza, interlocutorul nostru anunțând capetele de afiș ale evenimentului: Miss Summer 2018, Boier Bibescu & ToDay și Maxim Live Band (vineri), Lidia Buble (sâmbătă) și Tinu Vereșezan (duminică).

În cea de-a treia zi a manifestărilor, duminică, 1 iulie, primarul Cristian Laza s-a adresat tuturor participanților la sărbătoarea comunei, după care a decernat titlul de Cetățean de Onoare Excelenței Sale George Bologan, ambasadorul României în Italia, care are origini în comuna Sînmartin. La eveniment au asistat europarlamentarul Emilian Pavel, senatorii Florian Bodog și Cornel Popa, deputații Gheorghe Bogdan, Ioan-Sorin Roman și Dumitru Gherman, prefectul județului Bihor, Ioan Mihaiu, Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, șefi ai serviciilor deconcentrate, primari din comunele învecinate și consilierii locali.