Orădenii care s-au arătat interesaţi să închirieze unul dintre imobilele scoase la licitaţie de Primăria Oradea au fost şocaţi să vadă mizeria şi starea deplorabilă în care se află acestea.

Primăria Municipiului Oradea invita, în luna decembrie, cetățenii interesați să participe la licitația publică - sesiunea 1/2021 - pentru închirierea a 45 de locuințe, licitația urmând să aibă loc în data de 15 ianuarie a.c. Potrivit comunicatului transmis de Primărie, pentru ca cei interesați să-și poată face o idee asupra locuințelor licitate, aceștia pot accesa mai multe site-uri, precum și prin vizionarea acestora direct la fața locului împreună cu angajații instituției Primăriei Oradea, care sunt în măsură să ofere toate răspunsurile de care cei interesați au nevoie. Mai mult, reprezentanţii municipalităţii arată şi avantajele închirierii unei locuințe de la Primăria Municipiului Oradea: durata contractului de închiriere, care se încheie pe o perioadă determinată de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia, dacă sunt respectate obligațiile contractuale; prețul chiriei, semnificativ mai mic față de cel practicat pe piața liberă sau asigurarea asistenței din partea angajaților instituției, pe toată durata desfășurării contractului de închiriere, cu privire la rezolvarea oricăror aspecte privind locuința închiriată. Ce nu au spus însă reprezentanţii primăriei au aflat orădenii care s-au şi dus să vadă unele dintre apartamente. Oamenii au găsit apartamente fără utilităţi, cu pereţi scorojiţi şi plini de igrasie, fără sursă de încălzire.  „Am fost să vizitez,alături de încă vreo 15 persoane, 3 apartamente situate în Palatul Ullmann, str. Piata 1 Decembrie. Ce am găsit acolo a fost jalnic. Instalaţie electrică precară, instalaţie sanitară nefuncționabilă (baie, wc), lipsă sursă de încălzire (am văzut doar o sobă în toate cele 3 apartamente şi aceea nu se ştia dacă funcţionează sau nu, oricum nu era de ajuns nici pentru 1 apartament). Apartamentele arată sub orice critică, iar la întrebările mele de ce sunt oferite spre închiriere dacă nu sunt funcţionabile mi s-a răspuns de către doamna de la Primărie pentru că au fost oameni care au vrut să închirieze aceste locuri.
Gândiţi-vă că la unul dintre apartamente preţul de pornire la licitaţie este 697 lei”, a transmis unul dintre cei care au vizionat apartamentele.