Un accident deosebit de grav a avut loc marți, 21 mai, lângă Marghita. Un șofer care venea din direcţia Buduslău - Marghita a frânat brusc la apropierea de un tractor care tundea iarba, a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, unde a acroșat o autoutilitară care tracta o semiremorcă.

 

Accidentul s-a produs la ora 16.05. Un bărbat de 34 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 191/F, în afara localității Marghita, pe direcţia Buduslău - Marghita, într-o curbă la dreapta, nu a păstrat o distanță suficientă în timpul deplasării față de vehiculul care circula în fața sa și efectua activități de tundere a vegetației crescute în apropierea părții carosabile, respectiv un tractor condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Suplacu de Barcău, județul Bihor și, pentru a evita impactul cu acesta, a frânat brusc, moment în care a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens, unde a acroșat o autoutilitară care tracta o semiremorcă, condusă din sens opus de un bărbat de 49 de ani, din București.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în tractor, apoi în semiremorca autoutilitarei, iar autoutilitara s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare.

La 16.15, două echipaje de pompieri militari (din care unul de paramedici) din cadrul Detașamentului Marghita, au fost mobilizate la accident. Pompierii militari paramedici au procedat la evaluarea victimelor și la acordarea primului ajutor calificat șoferului autoturismului, care prezenta contuzii și traumatisme, transportându-l ulterior la spitalul din localitate. Ceilalți doi conducători auto au refuzat transportul la spital. Concomitent, echipajul de stingere a acționat pentru balizarea zonei, deconectarea bornelor și asigurarea tuturor măsurilor specifice la locul producerii accidentului, acționând ulterior pentru curățarea carosabilului în vederea preîntâmpinării unor alte situații de urgență.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.