Pompierii militari aleșdeni, medicii SMURD și cei de la Spitalul Județean au salvat o șoferință care a suferit un accident îngrozitor în timp ce se deplasa cu mașina pe DN 1 H, pe raza localității Peștiș. O creangă a pătruns prin parbriz, înfigându-i-se la nivelul bazinului.

Apelul care sesiza evenimentul a fost primit în dispeceratul ISU Crișana la ora 16.15 minute.

„La fața locului au fost mobilizate de urgență trei echipaje de pompieri militari de la Stația Aleșd cu două autospeciale de intervenție, din care una de descarcerare, plus ambulanța SMURD a subunității precum și elicopterul SMURD. Femeia era în imposibilitatea de a ieși din autoturism, creanga care a pătruns prin parbriz, fiindu-i înfiptă la nivelul bazinului. Pompierii militari au evacuat victima din mașină cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor de descarcerare iar echipajul paramedical și cel medical i-au acordat îngrijirile necesare, femeia fiind transportată cu elicopterul la Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Oradea”, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Femeia a fost transportată la spital împreună cu creanga, care nu a putut fi extrasă din organism la fața locului, de teama producerii unor complicații. Conform medicului Hadrian Borcea, creanga a trecut prin mușchii fesieri, la baza bazinului, a străpuns mușchii, pielea și câteva vase de sânge, dar, spre norocul femeii, nu a lezat niciun organ și nu a provocat fracturi. Femeia a fost operată marți seară pentru extragerea crengii și este în stare bună, fiind încă internată pentru a fi ținută sub observație.