Actriţa Stela Popescu a murit azi, la vârsta de 81 de ani. Potrivit reprezentanţilor SMURD, actriţa a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul acesteia. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme. Anunţul oficial a fost făcut la ora 16.00 de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. 

Poliția Capitalei anunță că a fost deschis un dosar de moarte suspectă după decesul actriței Stela Popescu, trupul neînsuflețit al acesteia fiind ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

"Trupul neînsuflețit va fi ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei pentru a fi clarificate anumite aspecte de natură medicală. Cercetările sunt efectuate de către compartimentul Morți Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București", transmite Poliția Capitalei.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență transmite, în cazul Stelei Popescu, că apelul la 112 anunța un caz cu probleme respiratorii severe, la domiciliul victimei fiind trimise două ambulanțe SMURD. Pacienta era deja decedată când au ajuns echipajele.

"Ca urmare a unui apel la numărul de urgență 112, care anunța existența unei persoane de sex feminin cu probleme respiratorii severe, în strada Alexandru Donici, au fost trimise două echipaje SMURD (tip B și C). Din nefericire, persoana era decedată. Nu au fost întreprinse manevre de resuscitare", transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o avea bine întipărită în memorie era invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei a fost deportat în Siberia, iar mama s-a refugiat, împreună cu fiica, în România, la Brașov.
Şi-a dedicat întreaga viață teatrului și filmului, fiind una dintre cele mai iubite actrițe românești. 
A absolvit Colegiul Naţional Unirea, din Braşov.
A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1959. A fost actriţă a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase". Era îndeosebi cunoscută pentru cuplul pe care îl forma pe scenă împreună cu actorul Alexandru Arşinel, care spune că moartea Stelei Popescu este o dramă pentru toți românii. Marele actor a ajuns la casa celei care i-a fost timp de 39 de ani colega pe scenă. 
"Avea spectacol zilele astea. Nu ne vine a crede la nimenea. Este o mare dramă pentru toți cei care au iubit-o, dar pentru mine vă dați seama", a declarat Alexandru Arșinel. Stela Popescu și Alexandru Arșinel au fost, timp de 39 de de ani, unul dintre cele mai îndrăgite cupluri pee scena teatrului și a filmului românesc.

A jucat în filmele şi serialele:
1958 - "Alos... Aţi greşit numărul" (regia: Andrei Călăraşu)
1961 - "Omul de lângă tine" (regia: Horea Popescu)
1965 - "Sărutul"
1969 - "Pantoful Cenuşăresei" (regia: Jean Georgescu)
1972 - "Astă seară dansăm în familie" (regia: Geo Saizescu)
1975 - "Cantemir"(regia: Gheorghe Vitanidis)
1979 - "Nea Marin Miliardar" (regia: Sergiu Nicolaescu)
1981 - "Grăbeşte-te încet" (regia: Geo Saizescu)
1984 - "Zbor periculos" (regia: Francisc Munteanu)
1987 - "în fiecare zi mi-e dor de tine" (regia: Gheorghe Vitanidis)
1993 - "A doua cădere a Constantinopolului" (regia: Mircea Mureşan).
2001 - "Sexy Harem Ada-Kaleh"
2005 - "Cuscrele" (Serial TV)
2007 - "Războiul sexelor" (Acasă TV)