Constructorul pentru execuția lucrărilor la Parcul de Specializare Inteligentă din Ștei a fost desemnat vineri, 19 aprilie. După evaluarea celor cinci oferte depuse, pe primul loc s-a clasat cea propusă de asocierea de firme Precon Transilvania S.R.L. (Lider) și Citadina 98.

 

Valoarea ofertei câștigătoare este de 17.900.370,36 lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni. „Dacă nu vor fi contestații, la începutul lunii mai vom semna contractul de execuție. Având proiectul tehnic realizat, lucrările vor începe în câteva zile după semnarea contractului, în maxim 6 luni urmând să fie finalizate. În paralel cu derularea lucrărilor, din vara acestui an se vor concesiona parcele de teren pentru firmele care vor dori să investească în zonă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Lucrările vor presupune: amenajarea accesului, asigurarea rețelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, montare post de transformare, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public etc.

Proiectul a fost demarat de Primăria Ștei, care a realizat studiul de fezabilitate. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Județean Bihor pentru a continua investiția. Terenul are o suprafață de 136.387 mp, cu un număr de 25 de parcele. Acestea au suprafețe cuprinse între 1.800 și 9.000 mp. Parcul Industrial Ștei are acces direct la Drumul Național 75.

„Parcul industrial din Ștei va fi o ancoră pentru atragerea de investiții. Având în vedere distanța mare față de Oradea, de peste 80 de km, naveta spre locurile de muncă din municipiu este dificilă. Acest proiect, alături de parcul din Beiuș, aduce locurile de muncă aproape de cei care locuiesc în zona celor două orașe și contribuie la revigorarea economică a zonei”, a adăugat președintele Consiliului Județean Bihor. Urmează semnarea contractelor de finanțare pentru Parcurile din Beiuș, Marghita și Ștei, iar ulterior se vor semna contractele de execuție cu firmele care au câștigat licitațiile. Vă reamintim că pentru realizarea Parcului de Specializare Inteligentă din Aleșd au fost semnate ambele contracte. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru realizarea acestor investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități (Aleșd, Beiuș, Marghita, Ștei).