În Amfiteatrul Muzeului Țării Crișurilor, de pe str. Armatei Române 1A, sâmbătă, 6 august, de la ora 19.00, va avea loc cea de-a 28 ediție a concertului rock-comemorativ „Give peace a chance”, la 77 de ani de la tragicul eveniment atomic asupra Hiroshimei.

De această dată, manifestarea culturală nu are absolut nicio finanțare, ci totul va fi organizat din fonduri proprii de către Fundația Rock Filarmonica Oradea.

Artiștii care vor face posibil evenimentul sunt următorii: Trupa Mock Surprise (Bökös Rose, Tóth Fábián Tamás, Molnár Dávid); Art Group Music (Malec Esther, Ana Rotar); Sergiu Nica, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Emil Sauciuc, Ovidiu Țărău, Alexandrina Chelu-Schorr, Iuliana Băican Chelu, Florin Petroniu Avram și Florian Chelu Madeva.

„Mulțumim Top Sound pentru sonorizare și Muzeului Țării Crișurilor pentru spațiu. Vă așteptăm cu drag”, transmit reprezentanții Fundației Rock Filarmonica Oradea.

În urmă cu 77 de ani, bomba atomică Little Boy a fost lansată de bombardierul american Enola Gay. 57 de secunde mai târziu, un întreg oraş a fost carbonizat. Omenirea intrase în era războiului nuclear. Potrivit unor calcule aproximative, explozia a avut puterea echivalentă a 16.000 de tone de dinamită.