Absolvenții claselor a XII-a, 3.916, și elevii din clasele a XI-a, 3.942, vor da luni prima simulare la ediția 2018 a bacalaureatului. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 30 martie.  

 

Pentru a afla în ce stadiu se află cu pregătirea, elevii care anul acesta termină clasa a XII-a și cei dintr-a XI-a vor da prima simulare, cea la Limba și literatura română, proba Ea), pe 19 martie. Pe 20 martie se va da Limba și literatura maternă, Eb), și pe 21 martie - proba obligatorie a profilului, Ec).

Ultima va fi proba la alegere a profilului și specializării, Ed), care se va derula joi, 22 martie, și va fi susținută doar de elevii claselor a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe 30 martie.

„Pentru clasa a XII-a sunt înscriși 3.916 elevi și pentru clasa a XI-a, 3.942. Simulările se vor desfășura în 49 de centre de examen”, a spus, pentru Crișana, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor - Claudiu Damian.

Probele scrise la bacalaureat se vor da la aproximativ trei luni de la simulări. Prima - Limba și literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 iulie (până la ora 12:00), până la ora 16.00 cei nemulțumiți urmând a depune contestații. Rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie.