Asociația Make IT in Oradea lansează programul pentru startup-uri Bright Nights Incubator, prin care oferă pasionaților de tehnologie, care au idei de afaceri inovatoare și care doresc să pornească o afacere, mentorat și finanțări de până la 50.000 euro.

„Obiectivul Make IT in Oradea este de a dezvolta industria creativă din regiune, prin înființarea de startup-uri inovatoare în sectorul tehnologic. Strategia Make IT in Oradea pentru anul 2021 vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT, în trei etape: identificarea și selectarea ideilor inovatoare din domeniul IT, transformarea acestora în idei de afaceri sub îndrumarea unor mentori cu experiență și, în etapa finală, finanțarea fiecărei afaceri selectate cu sume de până la 50.000 de euro”, anunță Alin Mihon de la „Let’s startup Oradea”.

Potrivit acestuia, Bright Nights Incubator este un program de educație antreprenorială și se adresează tuturor pasionaților de tehnologie, tineri cu idei sau oameni de afaceri cu experiență, și care au o idee inovatoare care utilizează tehnologii moderne.

Programul de incubare oferă acestora posibilitatea să își testeze ideea și să

o dezvolte până la stadiul de finanțare. Programul se desfășoară pe o perioadă de aproximativ 9 luni, anual, în trei etape: decembrie 2020 - martie 2021, când este programată etapa de preselecție, în care participanții sunt invitați să își înscrie ideea pe platforma

https://makeitinoradea.ro/bright-labs-incubator/ pentru una din competițiile de idei care se vor desfășura în următoarele luni: aprilie – august 2021, când va avea loc etapa de incubare, în care echipele selectate sunt îndrumate de mentori și parteneri cu experiență, astfel încât ideea să se dezvolte până la stadiul de afacere; septembrie 2021 - etapa de finanțare, în care ideile de afaceri selectate în finală vor primi finanțare de până la 50.000 de euro.

În prima fază, cei care doresc să participe sunt invitați să se înscrie în cadrul programului Bright Nights Incubator pentru a-și prezenta ideile.

„În program se pot înscrie atât persoane, cât și echipe. Nu există criterii pentru înscriere, însă fiecare idee înscrisă va fi aprobată în competiție, în prealabil de către organizatori. Din cauza contextului sanitar actual, întâlnirile din cadrul programului vor avea loc online”, menționează Alin Mihon.

Informații și detalii suplimentare se pot afla de pe https://makeitinoradea.ro sau vă puteți adresa organizatorilor, la adresa hi@makeitinoradea.ro.

Make IT in Oradea este o asociație non-profit, fondată în această toamnă de către companiile locale Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco și autoritățile locale, prin Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu parteneri externi precum Orange România, prin programul Orange Fab.