Numărul suspiciunilor de gripă crește neîncetat în Bihor. Duminică, șefa DSP Bihor a confirmat alte două internări cu suspiciune de gripă la Spitalul Județean, acestea adăugându-se unui număr de 42, din care 26 confirmate. La nivel județean există un plan pus la punct în cazul unei posibile epidemii.

44 de suspiciuni, 26 de confirmări de gripă și patru decese. Acesta era bilanțul trist al situației din Bihor, duminică, 18 februarie. Cele patru decese, confirmate cu gripă, au fost la persoane care sufereau de mai multe afecțiuni cronice. Cea de-a patra persoană decedată, fusese vaccinată. Femeia din Sălacea, care a decedat pe 13 februarie, pe secţia ATI, a fost confirmată vineri cu virusul gripal. Avea boli asociate: diabet zaharat de tip II, bronhopneumopatie cronică obstructivă, insuficienţă renală, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică. Tot vineri a mai decedat o femeie de 61 de ani, din Marghita, pe Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Clinic Municipal Oradea. Femeia avea leucemie și nu era vaccinată. Și în ceea ce o privește, există suspiciuni de gripă. Până vineri fuseseră trimise 42 de probe fiind confirmate 26 de cazuri.

„Duminică au mai apărut două suspiciuni. O femeie și fiica ei, de 80, respectiv 60 de ani, s-au internat în weekend la Spitalul Județean și au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino. Nu putem vorbi despre epidemie, pentru că sunt cazuri izolate din comunități diferite dar preventiv am vorbit cu spitalele și a fost interzis accesul total în mai multe unități medicale, pe anumite secții. Avem un plan de măsuri preventive bine pus la punct în cazul în care va fi declanșată epidemia”, a spus, pentru Crișana, dr. Daniela Rahotă, șefa DSP Bihor.

La nivel național au fost înregistrate, în sezonul 2017-2018, 31 de decese care au avut ca factor agravant gripa.