Primăria Oradea a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția Silvică Bihor, care  prevede împădurirea unei suprafețe de 1,5 hectare în Cartierul Tineretului, în vecinătatea Uzinei de Apă.

Acțiunea de plantare a început vineri, 13 martie, și s-a încheiat joi, 19 martie, pe suprafața de 1,5 ha din Cartierul Tineretului fiind plantați 3.500 de puieți din specia stejar roșu, tei, anin și mesteacăn.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, terenul pe care au fost plantați cei 3.500 de arbori era degradat, plin de bălării, fiind curățat de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică și pregătit pentru plantări. Totodată, Compania de Apă va monta un gard pentru protejarea zonei, iar arborii vor fi udați tot de CAO de la hidranții din vecinătatea terenului.

„Am discutat cu cei de la Compania de Apă să construiască aici un gard pentru ca acești arbori să fie protejați și să nu fie vandalizați. De asemenea, voi discuta cu Compania de Apă să folosim hidranții din zonă ca să putem uda arborii plantați. Locuitorii din acest cartier vor vedea și mai bine în primăvară evoluția acestor arbori, iar cei care nu se vor prinde vor fi înlocuiți în toamnă”, a afirmat viceprimarul.

„Arborii au fost puși la dispoziție de către Direcția Silvică Bihor și plantați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Oradea, cărora Primăria Oradea le mulțumește pentru implicare, prezența voluntarilor la acțiune nefiind posibilă în această perioadă în care încercăm să prevenim posibilitatea răspândirii coronavirusului”, menţionează Primăria Oradea.

În cadrul parteneriatului încheiat între municipalitate și Garda Forestieră, ca urmare a campaniei de împădurire din România ,,O pădure cât o țară” demarată de Ministerul Mediului, până anul viitor în Oradea vor fi împădurite suprafețe degradate de aproximativ 65 ha.