Administraţia judeţeană şi-a propus să dezvolte zona din jurul Aeroportul Internaţional Oradea, prin valorificarea terenurilor neutilizate din perimetrul Aeroportului. Mai exact, Consiliul Judeţean Bihor vrea să transforme zona într-un centru economic, în care să se defăşoare activităţi logistice şi industriale.

Consiliul Județean Bihor a anunţat că a identificat noi soluții de dezvoltare a Aeroportului Internațional Oradea. Astfel, pe lângă investițiile masive în infrastructura aeroportuară din ultima perioadă, administrația județeană intenționează să valorifice și terenurile neutilizate din perimetrul Aeroportului. „Concret, este vorba despre proiectul Bihor Airport City prin care Consiliul Județean Bihor dorește să dezvolte o zonă pentru activități logistice și industriale, precum și o zonă de servicii”, menţionează purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon. Potrivit acestuia, din cele 180 de hectare de teren deținute în acest moment de Aeroportul din Oradea aproximativ 40 de hectare nu sunt folosite. „Urmează ca 6 hectare din această suprafață să fie destinate activităților de logistică și transport (se vor amenaja spații de depozitare, precum și o zonă de servicii), iar 34 de hectare de teren vor fi folosite pentru dezvoltarea unei zone industriale. Zona este ideală pentru investiții pentru că are acces direct la DN 79. De altfel, compania Parcuri Industriale Bihor este contactată permanent de investitori străini și români care sunt interesați de oportunitățile de investiții din zona menționată și din parcurile industriale din Tileagd și Săcueni aflate în administrarea societății”, a mai precizat Simon.

CJ Bihor menţionează că Airport City este un concept care funcționează cu succes în alte orașe din Europa și se referă la extinderea serviciilor oferite de un aeroport astfel încât acesta să genereze venituri suplimentare. „Considerăm că dezvoltarea unor zone pentru activități logistice, industriale și de servicii în cadrul Aeroportului Internațional din Oradea va contribui foarte mult la dezvoltarea economică a Aeroportului în sine, dar și a județului Bihor. În plus, vor fi create locuri de muncă noi, iar județul nostru va deveni mult mai atractiv din punct de vedere economic”, a declarat Pásztor Sándor, președintele CJ Bihor.

Astfel, în perioada următoare, administrația județului intenţionează să realizeze un Master Plan care va cuprinde toate direcțiile de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Oradea pentru ca acesta să devină un centru economic. „Vă reamintim că anul acesta, în luna iulie, a fost semnat contractul pentru amenajarea unui nou terminal la Aeroportul Internațional Oradea în valoare de aproape 22 de milioane de lei. Termenul maxim pentru finalizarea lucrărilor este 12 luni de la semnarea contractului”, a mai menţionat Adrian Simon.