14 luni în arest fără a fi trimis în judecată
Familia unui orădean arestat în luna mai a anului trecut a protestat, ieri, în faţa Palatului Justiţiei, cu pancarte, împotriva tergiversării dosarului penal în care este cercetat.
Dinu Ghiurău este învinuit de omor deosebit de grav, comis în anul 1999, când şi-ar fi ucis soţia. Fapta a rămas cu autor necunoscut până anul trecut când a apărut un martor: Simona Hexan, patroana unui salon de masaj thailandez, cercetată penal pentru că ar fi înlesnit practicarea prostituţiei. La ora arestării lui Ghiurău, se vehicula ideea că femeia ar fi depus mărturie împotriva lui după ce anchetatorii i-au promis că ea va scăpa de arest. Din acest motiv, au existat şi mai există suspiciuni - cel puţin din partea unora - în privinţa veridicităţii mărturiei.
Cert este că, după aproape 14 luni de la arestare, Dinu Ghiurău este, încă, în arest, fără ca vinovăţia sa să fi fost stabilită.
Cei trei fraţi, patru surori, părinţii şi copiii învinuitului au ales această metodă de protest deoarece cred că ar trebui să se facă lumină în acest caz şi invocând faptul că o persoană nu poate fi privată atâta timp de libertate fără a exista indicii certe privind vinovăţia lui. "Eu cred că dacă ar fi existat aceste indicii, ar fi fost demult trimis în judecată. Faptul că n-a fost deferit Justiţiei nu înseamnă, oare, că nu existau suficiente dovezi?", se întreabă fratele arestatului.

Comentarii
Nu există nici un comentariu.