Strada Sovata a fost asfaltată pe tronsonul cuprins între girația de lângă Podul Carol (zona magazinului Profi) înspre Podul Densusianu, până la intersecția cu strada Aluminei, urmând ca intersecția cu str. Aluminei să fie gata în cursul săptămânii viitoare.

Momentan, aici sunt în lucru aducerea la cotă a câtorva cămine, după care se va turna asfaltul.

Lucrările s-au realizat în baza acordului cadru pentru lucrări de întreținere/reparații străzi, drumuri și poduri de către firma Drumuri Orășenești. Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a străzii și amenajarea trotuarelor, s-au realizat 120 de parcări de domiciliu perpendiculare.

„Având în vedere că vorbim de o arteră importantă, intens circulată, lucrările din această zonă au fost mai mult decât necesare pentru a putea crește confortul celor care locuiesc aici, dar și al celor care trazitează zona. Astfel, problema lipsei locurilor de parcare de domiciliu, care ne-a fost sesizată de locatari, este acum rezolvată, la fel și starea drumului, dar și a trotuarelor. Mulțumim locuitorilor pentru înțelegerea pe care au avut-o pe durata deranjului specific unor astfel de lucrări. Totodată, menționez că a fost reabilitată și intersecția străzilor Dunării – Bicazului – Mihai Eminescu”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.