117 garaje aflate pe domeniul public vor fi demolate în perioada următoare, în locul lor municipalitatea urmând să amenajeze locuri de parcare. Acțiuni similare vor avea loc, pe parcursul acestui an, și în alte zone din Oradea.

Pentru a asigura accesul nelimitat al tuturor orădenilor la domeniul public, în zona aglomerată a cvartalelor de blocuri, municipalitatea a început o nouă acțiune de desființare de garaje. Acţiunea are în vedere asigurarea amplasamentelor necesare realizării lucrărilor de reparații la accesele dintre blocuri şi amenajarea de spații de parcare.

În această etapă, vor fi desființate 117 garaje, situate în str. General Magheru nr. 10  (14 garaje), str. Republicii nr. 51 (20), str. Ștefan Cel Mare nr. 2 - 4 (30), str. Petru Rareș (6) și str. Aluminei (47).

În cursul acestui an vor fi eliberate şi alte terenuri dintre blocuri, în vederea amenajării de parcări de domiciliu, în diverse zone ale orașului, cu afectarea garajelor de pe domeniul public al Municipiului Oradea.

Utilizatorii acestor garaje au fost notificați să le elibereze, respectiv să își recupereze orice element constructiv pe care-l pot refolosi.

„Activitatea de eliberare a amplasamentului va fi planificată, de aceea este necesar să eliberăm aceste edificate, în caz contrar, orice bunuri regăsite la data desființării în aceste garaje vor fi considerate ca fiind abandonate, acestea urmând să fie transportate la groapa de gunoi, după caz. Le mulțumim pentru înțelegere utilizatorilor de garaje, dar și pentru sprijinul pe care îl acordă în realizarea acestor lucrări”, se afirmă într-un comunicat al municipalității.