Stadion: Vașcău

Spectatori: 76

Marcatori: Filip 25,72,83, Marc 48 (11m), Teglas 90+1/ Sg. Pop 28

Cartonașe galbene: M. Sabău, Marc / Lascău

Biharea: Bogdan - Lazăr, Lazea, Sime, Hulbert, A. Micula, M, Sabău, Bulcău (81 Țigan), Pașca (78 Teaha), Marc (84 Morcan), Filip (84 Teglas).

Antrenor: Dorin Boca

Crișul: Țârtea (86 Bochiș) - Lascău, Madar, Soplacă, Gavriluț, Balogh, Fogarasi, Gordan, Bot, Sg.Pop, Șoit (71 Negel)

Antrenor: Viorel Domocoș

Arbitri: Adrian Pop - la centru, Dorin Buescu și Călin Putyer, asistenți

Observator AJF: Ioan Pirtea

 

În penultima etapă a turului un meci cu multe implicații în subsolul clasamentului s-a disputat, lângă „Apa Boiului”, între ultimele clasate în care câștig de cauză a avut echipa gazdă care a reușit cea mai bună prestație din acest campionat, în fața unui adversar pur și simplu inexistent în repriza a doua.

 

Se spune că de obicei „ultima impresie contează”, iar la acest capitol vășcăuanii au avut câștig de cauză la ultima apariție pe teren propriu în acest tur de campionat, în care însă, din păcate, nu s-au ridicat la așteptările celor care îi susțin. Pe vremuri gruparea vășcăuană avea titulatura de „furnica campionatului” cu o predilecție clară înspre retururile de campionate când zestrea de puncte începea să „anuleze” nerealizările din toamnă.

Prin această victorie obținută într-un mod categoric în fața unui adversar care pur și simplu nu a contat după pauză, vășcăuanii au mai reparat cât de cât situația din clasament, reușind să „țină” contactul cu celelalte echipe suferinde din zona „nisipurilor mișcătoare”. Determinarea gazdelor a fost evidentă chiar din startul meciului, însă Filip (10) a ratat o ocazie uriașă din careul mic, oaspeții repicând palid prin Sg. Pop (13).  Gazdele au reclamat un penalty la o pătrundere a lui Bulcău (20) în marginea careului mic, nesancționată însă, pentru ca imediat Gordan (22) să-l „întindă” pe Bogdan. Filip (25) a deschis scorul (1-0), în timp ce Bulcău (26) a ratat incredibil desprinderea, ratând cu poarta goală din interiorul carului mic. După ce Bogdan a scos din vinclu șutul lui Șoit (27) a trebuit să se recunoască învins de Sg. Pop (28) care a restabilit egalitatea (1-1). Țârtea a avut un reflex formidabil la „torpila” expediată de Marc (33), în mare formă de joc, în timp ce șutul lui Ov. Pașca (41) a trecut foarte puțin pe lângă bară. Începutul nefast în repriza a doua când un fault clar în careu a fost sancționat cu lovitură de pedeapsă, transformată de Marc (48), a cântărit decisiv în evoluția ulterioară a aleșdenilor, care pe o ploaie continuă au avut o scădere „continuă” în exprimarea din teren, fructificată din plin de vășcăuani. Filip (72, 83), cel mai bun jucător de pe teren, a reușit dubla în partea a doua și în același timp o triplă, ridicând scorul la 4-1. „Triunghiul” de pase pe traseul Morcan - Țigan - Teglas a avut câștig de cauză, când cel din urmă a fixat scorul partidei (5-1), unul foarte usturător pentru oaspeți, dar conform cu situația din teren. Cei mai fideli spectatori, printre care și antrenorul Dorin Boca, suspendat, au aplaudat „actorii” din teren pentru spectacolul oferit, „palmele” fiind însă adresate înspre favoriți, care nu i-au dezamăgit de această dată.