După două victorii extraordinare, cu Kataja în Liga Campionilor şi cu Steaua în campionat, CSM CSU Oradea joacă astăzi pe terenul unei echipe în degringoladă, dar în faţa căreia a avut mari neplăceri atunci când a evoluat în deplasare. Partida cu SCMU Craiova va începe de la ora 20.00 şi va fi transmisă de Digi Sport.

În ciuda diferenţei de locuri dintre cele două echipe, misiunea orădenilor nu se anunţă uşoară. Cu un program încărcat din toamna anului trecut, „roş-albaştrii" au disputat două meciuri intense în mai puţin de o săptămână, care au accentuat starea de oboseală a jucătorilor. Abia a noua în clasament, SCMU Craiova a avut un sezon dezamăgitor până acum, cu doar patru victorii şi zece eşecuri, dar nu a renunţat la gândul de a juca în play-off, motiv pentru care în ultima perioadă a readus jucători importanţi (Hargrove, Burlacu, Bureau), iar zilele trecute l-a legitimat şi pe pivotul Cristopher Lee, fost la CSU Sibiu.

Aşadar un adversar care trebuie tratat cu atenţie, mai ales că va evolua cu determinare şi cu mare dorinţă de revanşă după ce în tur CSM CSU a câştigat clar la Oradea cu 73-58. Istoricul confruntărilor directe este favorabil formaţiei orădene cu 18-8.

În runda precedentă, craiovenii au pierdut la limită (82-83) pe terenul lui Phoenix Galaţi.

Meciul Steaua - Phoenix Galaţi s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

Celelalte partide ale etapei a 17-a din Liga Naţională: Olimpic Baia Mare - U BT Cluj; CSU Sibiu - Dinamo; BC Timişoara - BC Mureş (mâine, ora 20.00, Digi Sport). BCMU Piteşti stă.

Clasament

1. U BT Cluj - 26 puncte (12 victorii -2 înfrângeri)

2. Steaua Bucureşti - 25 puncte (11-3)

3. CSM CSU Oradea - 24 puncte (9-6)

4. CSU Sibiu - 24 puncte (9-6)

5. BCM U Piteşti - 24 puncte (9-6)

6. BC Timişoara - 23 puncte (8-7)

-----------------------------------------------------------------------

7. BC Mureş - 22 puncte (8-6)

8. Phoenix Galaţi - 21 puncte (6-9)

----------------------------------------------------------------------

9. SCM U Craiova - 18 puncte (4-10)

10. Olimpic Baia Mare - 16 puncte (1-14)

11. Dinamo Bucureşti - 17 puncte (3-11)