Începând cu partida din această seară, CSM CSU Oradea intră în linie dreaptă în lupta pentru cucerirea unui nou titlu de campioană. Este singurul front pe care formaţia condusă de Cristian Achim mai poate duce bătălii în actualul sezon. Duelul cu Phoenix Galaţi de la Arena Antonio Alexe, contând pentru ultima rundă a primei faze din sezonul regulat, se va disputa cu începere de la ora 20.50 (Digi Sport 4), ora târzie fiind stabilită din raţiuni de televizare.

 

La ora jocului, moralul campionilor nu este unul optim după ce în ultima săptămână a părăsit celelalte două competiţii în care mai era angrenată. Cu toate acestea, roş-albaştrii sunt nevoiţi să găsească motivaţia necesară pentru a se impune într-un duel care le este accesibil, iar astfel să-şi îmbunătăţească poziţia din clasament. Asta ar semnifica obţinerea avantajului terenului propriu în primul tur al playoff-ului. De partea cealaltă, echipa gălăţeană are aproximativ acelaşi scop în tentativa sa de a prinde un loc între primele 8 clasate. Principala ameninţare pentru bihoreni vine de la experimentatul Milos Bojovic, cel care la 35 de ani practică un baschet remarcabil. De menţionat că jucătorul sârb a fost cel care a decis meciul tur (67-65) atunci când a înscris coşul victoriei la ultima fază. Aşadar, revanşa este un motiv în plus pentru ca gazdele să joace la adevărata lor valoare.

 

Pasalic şi Barnette, incerţi

Pentru acest duel, Cristian Achim nu ştie dacă va putea conta pe serviciile lui Sean Barnette şi „Muha” Pasalic, ambii incerţi din cauza problemelor medicale. Americanul, alături de compatriotul Will Franklin, s-a pregătit pe tot parcursul acestei săptămâni sub comanda preparatorului fizic Marius Marinău, tehnicianul campioanei urmând să decidă care vor fi cei doi jucători străini care vor rămâne în afara lotului. În ecuaţia acestui duel ar putea conta prospeţimea fizică care este net în favoarea oaspeţilor. Dacă Phoenix Galaţi are la ora acestui joc 20 de meciuri oficiale disputate, CSM CSU are 43, mai mult decât dublu. Totuşi valoarea net superioară a orădenilor îndreptăţeşte echipa de pe Crişul Repede să pornească cu prima şansă în acest duel. Jocul va fi arbitrat de o brigadă formată din Bogdan Podar, Laszlo Bukuresti şi Cristian Trofim, comisar urmând a fi Radu Bucerzan.

 

Celelalte partide ale etapei a 22-a sunt: U BT Cluj - Dinamo Bucureşti şi BC Mureş - BCM U Piteşti. Partida SCM U Craiova - Steaua Bucureşti s-a disputat ieri după închiderea ediţiei. CSU Sibiu şi BC Timişoara stau.

 

Clasament

 

  1. U BT Cluj - 36 puncte (17 victorii - 2 înfrângeri)
  2. Steaua București - 33 puncte (14-5)
  3. CSU Sibiu - 32 puncte (13-6)
  4. BC Timișoara - 32 puncte (12-8)
  5. BCM U Pitești - 30 puncte (11-8)
  6. CSM CSU Oradea - 29 puncte (10-9)

-------------------------------------------------------------------------------------------

  1. BC Mureș - 28 puncte (9-10)
  2. Phoenix Galați - 26 puncte (7-12)

------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Dinamo București - 25 puncte (6-13)
  2. SCM U Craiova - 24 puncte (5-14)