Timp de trei zile, o delegaţie italiană din comuna Berzano di San Pietro, s-a aflat în comuna bihoreană Ţeţchea. Scopul vizitei l-a constituit înfrăţirea celor două comune, pe baza unui proiect, demarat în primăvara anului trecut şi finanţat de Uniunea Europeană.
Pe parcursul şederii delegaţiei italiene în comuna Ţeţchea, au avut loc mai multe întâlniri şi vizite, cea mai importantă fiind cea din cursul zilei de sâmbătă de la Căminul Cultural din localitatea Hotar, în cadrul căreia reprezentanţii celor două comunităţi au semnat tratatul de înfrăţire. La eveniment au luat parte subprefectul Traian Abrudan, primarul comunei Ţeţchea, Bujor Chirilă, primarul comunei Berzano di San Pietro, Sergio Teja, profesorul univresitar Ioan Horga, reprezentantul Consulatului italian din Timişoara, Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea, şi consilieri ai celor două comunităţi. Potrivit celor prezenţi, comuna Ţeţchea asistă la un mecanism de integrare numit "de la om la om", care are menirea de a extinde Europa şi în acelaşi timp să integreze cetăţenii. De asemenea, scopul proiectului este schimbul de idei între cele două comunităţi, o cunoaştere cât mai bună a tradiţiilor locale în contextul Uniunii Europene şi păstrarea valorilor.
Cu prilejul vizitei delegaţiei italiene în comuna Ţeţchea, au avut loc întâlniri cu managerii comunei, cu directorii de şcoli, toate având ca scop prezentarea spectrului comunei. La finalul zilei de sâmbătă, Primăria Ţeţchea a organizat un bal în cinstea invitaţilor, iar duminică aceştia au luat parte la un spectacol de muzică populară.