Decesul actriţei Brittany Murphy, survenit în decembrie 2009, a fost accidental şi a fost provocat de o combinaţie de factori - pneumonie, anemie şi intoxicaţie cu medicamente, a anunţat Institutul de medicină legală din Los Angeles, informează Reuters.

 

Actriţa americană Brittany Murphy, cunoscută pentru rolurile din "Clueless" şi "8 Mile", a murit la vârsta de 32 de ani, în urma unui stop cardiac, pe 20 decembrie, în sala de baie a reşedinţei sale din Hollywood Hills. Potrivit medicilor legişti, în sângele acesteia a fost descoperită o combinaţie de medicamente eliberabile pe reţetă şi medicamente achiziţionate fără prescripţie medicală. Medicii nu au detectat droguri în fluxul sangvin al actriţei. Raportul preliminar indică faptul că decesul a fost accidental, provocat de un cocteil de medicamente. Medicii au stabilit că actriţa americană avea pneumonie şi suferea de anemie, cauzată de un deficit de fier. Raportul complet al autopsiei va fi publicat peste două săptămâni.

Soţul actriţei, scenaristul britanic Simon Monjack, a declarat că în acea perioadă soţia lui avea laringită. Iniţial, speculaţiile din presa americană s-au îndreptat către o posibilă tulburare de alimentaţie şi consum de cocaină. Actriţa a negat aceste informaţii în urmă cu câţiva ani.