Talentaţi şi încurajaţi de cei din jur, 16 elevi, cu vârste cuprinse între 10 şi 11 ani, de la Liceul Teoretic "Nicolae Jiga" din Tinca, sunt autorii volumului de poezii "Poet la 10 ani".

 

Sub îndrumarea învăţătoarei Mirabela Elek, foştii elevi ai clasei a IV-a C din cadrul Liceului Teoretic "Nicolae Jiga" din Tinca au editat anul trecut prima carte cu poeziile scrise de ei. Din cei 24 de elevi cât număra clasa a IV-a C, 16 au răspuns iniţiativei învăţătoarei lor, astfel încât, azi se pot lăuda cu o carte de poezii ce poartă titlul "Poet la 10 ani". Talentul copiilor a fost descoperit de învăţătoarea lor într-una din zilele de şcoală, când le-a dat acestora ca sarcină de lucru să alcătuiască o poezie cu anumite cuvinte. Rezultatul a fost mulţumitor, astfel că au urmat şi alte zile în care elevii au fost puşi să creeze. Decizia de a publica poeziile copiilor a venit pe data de 6 martie, anul trecut, când doamana lor învăţătoare îşi aniversa ziua de naştere şi a primit din partea elevilor mai multe poezii scrise special pentru ea. "Pentru talentul lor, copiii meritau să fie răsplătiţi. Poeziile scrise de ei sunt interesante, mai ales că ei se află la o vârstă destul de fragedă. Chiar dacă nu toate creaţiile lor sunt exemplare, i-am încurajat şi o să îi încurajez şi pe viitor să nu se oprească", ne-a declarat institutoarea Mirabela Elek. Fondurile pentru editarea primei cărţi cu poezii au fost adunate de către părinţii elevilor. Aceştia speră că vor mai fi editate şi alte cărţi, ce vor conţine opere scrise de ei, dar pentru aceasta au nevoie de sprijin.

Cât de talentaţi sunt ne-am convins şi noi ieri, când Diana, Larisa, Daria, Răzvan, Sergiu, Bianca, Beatrice şi Iasmina au interpretat, fără emoţii, un fragment din proza "Un pedagog de şcoală nouă".