Pilotul orădean Dan Luncan este unul dintre performerii automobilismului din România. Cu patru titluri naţionale cucerite până acum (două la ACR CNAK şi două la FRAS), Dan Luncan este aproape de a-şi îmbogăţi, în acest an, palmaresul cu două titluri naţionale.

Titlul la raliuri a fost deja adjudecat

Desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Campionatul României la Automobilism are două secţiuni: Campionatul României de raliuri şi Campionatul României de viteză pe traseu montan (viteză în coastă).
Avându-l copilot pe sibianul Răzvan Hulea, orădeanul Dan Luncan concurează pentru echipa ACS Performance Braşov, pe o maşină Renault Megane Coupe.
Ediţia 2007 a Campionatului României de raliuri cuprinde 9 etape, 5 pe asfalt şi 4 pe macadam. Înaintea etapei de la Iaşi, ultima din acest sezon, unde se va concura pe macadam, perechea Dan Luncan / Răzvan Hulea şi-a asigurat cucerirea titlului în Campionatul României, la clasa H3, graţie punctajului acumulat până acum. Cucerirea titlului a venit după o strategie foarte bine pusă la punct, care a cuprins participarea la toate etapele desfăşurate pe asfalt.
"Mă bucur că pot aduce pentru orădeni şi chiar pentru bihoreni acest titlu la clasa H3", ne-a declarat Dan Luncan.

Aproape de titlu şi la viteză în coastă

Echipajul Luncan / Hulea a participat, cu puţin timp în urmă, la Râşnov, şi la penultima etapă din Campionatul României la viteză pe traseu montan (viteză în coastă).
"Mecanicii noştri au depus o muncă titanică pentru transformarea maşinii noastre dintr-una de raliu într-una de coastă, într-un timp foarte scurt. La prima minietapă, setările nu au fost finalizate, noi încheind cursa pe locul 3. Duminică, însă, pe ploaie, la urcarea contracronometru, ne-am clasat pe locul VI la general, în final clasându-ne pe primul loc la clasa H3", ne-a declarat Dan Luncan. Aşadar, pilotul orădean este foarte aproape de cucerirea unui nou titlu naţional, dar totul se va decide în ultima etapă, programată la Reşiţa, în perioada 26-28 octombrie.
"Reşiţa este oraşul unde am luat pulsul pilotajului, pregătit de Lucien Hora, actualul campion absolut al României, şi de Werner Hirschvogel. Lupta se anunţă cruntă, mai als că echipajul contracandidat este din Reşiţa", a mai precizat Dan Luncan.
Dan Luncan a ţinut să aducă mulţumiri pentru sprijinul acordat sponsorilor Auto Bara (sponsor principal, prin Octavian Bara), pentru încrederea acordată şi imensul sprijin, Adeplast, Magma Advertising, Tremal Tehnology şi, nu în ultimul rând, mecanicului Boros Miklos.