Nici nu am ieşit încă din iarnă că vestitorii primăverii, ghioceii, au şi început să să-şi facă apariţia pe tarabele din Oradea. Primii ghiocei din acest an au şi fost puşi în vânzare, încă de ieri, la intrarea în Piaţa Obor din municipiul Oradea. Chiar dacă cei mai mulţi doar s-au oprit să îi admire, unii dintre ei au şi dorit să îi aibă acasă, lucru pentru care ei au scos din buzunar 2 lei/buchet.


Surpriza pentru mulţi dintre trecători a fost deosebit de mare, mai ales că, din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în mijlocul iernii. Prezenţa lor pe un scăunel stingher de la intrarea din piaţa de vechituri a stârnit curiozitatea zecilor de orădeni. Se pare că, potrivit comercianţilor, aceşti vestitori ai primăverii au crescut în grădina unei doamne mai în etate din Podgoria. "Eu doar îi vând. O bătrânică din Podgoria mi i-a adus. Am făcut 30 de bucheţele, în primele minute am şi dat zece", ne-a declarat Elena Balogh. Un buchet nu cuprindea mai mult de trei firicele plăpânde de ghiocel.

Chiar dacă cei mai mulţi doar s-au oprit să îi admire, unii dintre ei au şi dorit să îi aibă acasă, lucru pentru care ei au scos din buzunar 2 lei/buchet.