Un bărbat în vârstă de 42 de ani şi-a pierdut viaţa, joi seara, după ce a fost acroşat de un autoturism, în timp ce se deplasa, neregulamentar, pe mijlocul părţii carosabile.

Accidentul s-a produs joi, în jurul orei 20.20, pe DN 79, în afara localităţii bihorene Mădăras. S.N.L., de 40 de ani, din municipiul Salonta, în timp ce conducea în direcţia Oradea - Salonta o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în Ungaria, a acroşat un pieton.
În momentul acroşajului, victima, B.D., de 42 de ani, din localitatea Homorog, se deplasa neregulamentar pe mijlocul părţii carosabile, din sensul opus autoutilitarei. În urma impactului, pietonul a suferit multiple leziuni, decedând pe loc. Accidentele în care sunt implicaţi pietoni rămân frecvente în judeţul Bihor cu toate acţiunile preventive şi recomandările făcute de poliţişti. Numai joi au fost sancţionaţi 37 de pietoni care au traversat strada neregulamentar. Tot în cadrul acţiunilor de joi au fost aplicate 277 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute în vederea suspendării opt permise de conducere şi soluţionate 30 de tamponări.
51 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 39 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă şi patru conducători auto - pentru efectuarea unor manevre neregulamentare de depăşire. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 26.125 lei.