Blaga şi-a delegat toate atribuţiile de la MAI

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a delegat toate atribuţiile de la MAI, de organizarea turului doi al alegerilor prezidenţiale urmând să se ocupe secretarul de stat Mihai Capră. "Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, dezaprobă spectacolul electoral ieftin pus la cale de către PSD pentru a manipula opinia publică. Aşa cum a promis, ministrul Vasile Blaga a respectat, ca de fiecare dată, decizia instanţei", se arată într-un comunicat de miercuri al MAI.

 

MAE recomandă prezenţa la vot de la prima oră

MAE atrage atenţia că există un specific al votului în străinătate, respectiv completarea unei declaraţii pe proprie răspundere şi completarea datelor în tabelul electoral. În aceste condiţii, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea către cetăţenii români din afara ţării să se prezinte din timp, de la primele ore ale dimineţii, pentru a-şi exercita dreptul de vot. Românii din străinătate au la dispoziţie 294 de secţii de votare şi 600.000 de buletine de vot pentru a-şi exprima opţiunea electorală la 6 decembrie. La primul tur al alegerilor prezidenţiale, românii din diasporă au format cozi în majoritatea capitalelor europene.

 

Guvernul demis, abilitat să înainteze bugetul

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, ieri, legea prin care Guvernul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, precum şi legea responsabilităţii fiscale. În 11 noiembrie, plenul Senatului, în calitate de Cameră decizională, a adoptat proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale. Actul normativ modifică articolul 26 al Legii 90/2001privind organizarea Guvernului şi stipulează că, în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, Guvernul poate iniţia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internaţionale şi proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.