Luni, 12 septembrie, ca peste tot în țară, și la Beiuș a sunat clopoțelul. Miile de elevi și sutele de dascăli, care formează comunitatea școlară beiușeană, s-au reunit luni între zidurile venerabilelor așezăminte de învățământ ale unei urbe ce și-a câștigat renumele tocmai ca o citadelă a culturii și educației românești.

 

Ca la fiecare început de an, cele mai mari emoții le-au avut elevii claselor începătoare, fie din învățământul primar și gimnazial, fie din cel liceal și profesional, precum și numeroșii părinți și bunici care au fost alături de elevi în acest moment unic în viața fiecăruia dintre aceștia. Festivitățile de deschidere a noului an școlar s-au derulat după o ordine prestabilită, care a început cu cea de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, a continuat la Colegiul Național „Samuil Vulcan” și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, pentru a se termina la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu”.

În discursurile lor, directorii școlilor beiușene au evidențiat buna colaborare pe care o au cu părinții și comunitatea locală, principalii parteneri ai Școlii în derularea actului educațional, urându-le elevilor și colegilor dascăli succes în noul an școlar. Cât privește mesajul Inspectoratului Școlar Județean, acesta a fost transmis de profesoara Ana-Elisabeta Naghi.  

Făcând un veritabil periplu prin instituțiile de învățământ ale urbei, alături de viceprimarul Ovidiu Dăescu, edilul Petru Mlendea le-a promis elevilor, părinților și corpului profesoral tot sprijinul necesar din partea administrației locale. Emoționat, acesta și-a amintit că în urmă cu 42 de ani începea liceul la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, terminându-l ca șef de promoție.

Un exemplu al colaborării dintre Școală și comunitatea locală l-a constituit acordarea de premii în bani, unor elevi merituoși, din partea Băncii Cooperatiste „Izvoru” Ștei.