Activităţile prilejuite cu ocazia aniversării patronului spiritual al Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" au debutat ieri, în laboratorul de informatică, unde, la iniţiativa profesorilor de specialitate Maria Niţă şi Adrian Niţă, s-a desfăşuat un interesant concurs intitulat "Şcoala mea".

Concursul s-a adresat elevilor din ciclul gimnazial al şcolii şi a presupus realizarea unui material în aplicaţia "Paint" ce este un subprogram Windows de realizare a desenelor. Cele mai reuşite şi reprezentative creaţii realizate de şcolari au fost recompensate de profesorii de specialitate cu diplome, dar şi cu nota maximă la disciplina informatică. "Concursul de azi (n.r. - ieri), intitulat "Şcoala mea", face parte din activităţile dedicate patronului spiritual al şcolii şi reprezintă un bun prilej pentru elevi de a-şi valorifica cunoştinţele dobândite în cadrul orelor de informatică, dar nu în ultimul rând de a-şi exprima sentimentul de mândrie pentru că studiază în această unitate de învăţământ", a precizat profesorul Adrian Niţă. Activităţile dedicate marelui Mecena al culturii româneşti vor continua azi, de la ora 9.00, când mai mulţi elevi, împreună cu cadrele didactice şi conducerea liceului vor depune la statuia lui Emanuil Gojdu din Oradea o coroană de flori, în amintirea patriotului român. După acest moment solemn C.N. "Emanuil Gojdu" va primi vizite ale elevilor din şcolile şi liceele orădene, pentru a afla direct de la liceenii şi profesorii gojdişti care sunt exigenţele şi nivelul de pregătire care se poate obţine în urma absolvirii cursurilor acestei şcoli, dar şi care este baza materială şi dotările tehnice şi informatice de care dispune şcoala.

La finalul manifestărilor, elevii şi cadrele didactice vor participa la o sesiune de comunicări ştiinţifice, iar gojdiştii care au participat la concursul naţional de informatică "Evaluare în Educaţie" vor fi recompensaţi de conducerea şcolii şi Ministerul Educaţiei cu diplome şi premii.