După succesul de care s-a bucurat spectacolul Mic sau Mare, trupa Arcadia vine cu o nouă ofertă de nerefuzat pentru cei mai mici spectatori ai Oradiei. Spectacolul omuleţ este adresat copiilor cu vârste între 1 an şi patru ani şi îşi propune să-i familiarizeze pe pitici cu elementele corpului uman.

Prima premieră din stagiunea 2016-2017 a trupei Arcadia este spectacolul „Omuleţ”, de Petro Ionescu, cea de-a doua producţie orădeană care se adresează copiilor foarte mici. Ca şi „Mic sau Mare”, un spectacol care s-a bucurat de succes în rândul copiilor, atât în sala studio a teatrului, cât şi în creşe, Omuleţ este un spectacol nonverbal. Prin intermediul sunetului, luminii şi jocului de pe scenă, prichindeii se vor familiariza cu lumea teatrului, dar vor afla într-un mod haios detalii dintr-o lecţie de anatomie.

Omuleţ este un băieţel năzdrăvan, care, în urma unei căzături, îşi pierde importante părţi din corp. Picioarele, mâinile, ochii, urechile, gura, burtica, se ascund prin pădure şi nu vor în ruptul capului să reîntregească micul băiat. „Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând brambura şi însingurate de ici-colo”, se arată în sinopsis.

Din fericire, în scenă există un spiriduş care are un dublu rol. El este liantul dintre scenă şi spectatori, ajutându-i pe cei din urmă să înţeleagă spectacolul, şi este cel care va reuşi să adune toate părţile corpului pentru a le pune la loc. Regizorul acestui spectacol este Delia Gavliţchi, cea care şi-a propus să adauge spectacolului de teatru componenta profund educativă. “Singurele cuvinte care sunt folosite în acest spectacol sunt denumiri ale părţilor corpului, asociate vizual cu păpuşi şi marionete. Cei mici învaţă să asocieze şi simţurile: cu mâinile ating, cu ochii văd, cu urechile aud. Eu cred în educaţia prin cultură şi teatru. Un astfel de spectacol îl ajută pe copil să-şi dezvolte eul personal şi-l familiarizează în acelaşi timp cu spaţii aglomerate, cu lumini şi sunete blânde, adecvate vârstei lor”, a spus regizorul. De asemenea, directorul artistic al trupei Arcadia, Florian Silaghi, a organizat şi o vizionare la care au fost invitaţi psihologi, psihopedagogi, care să aducă sugestii cu privire la partea educativă a spectacolului. Spectacolul Omuleţ continuă seria evenimentelor pe care Trupa Arcadia le desfăşoară în cadrul parteneriatului de Mentoring cu Teatrul Ion Creangă, în domeniul Educaţiei Timpurii. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Armanca Serac, Alex Pop, Igor Lungu, Florian Silaghi. Premiera va avea loc duminică, 11 septembrie, de la ora 11.00, în Sala Studio a Teatrului Arcadia, numărul de locuri fiind limitat la 45.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a Teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol de la Teatrul Arcadia sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.