Invitaţia făcută iubitorilor handbalului orădean, de a urmări ultima reprezentaţie de pe teren propriu din actualul sezon a fetelor de la CSU Oradea, nu a fost fără temei. Astfel, celor prezenţi în tribune, studentele le-au oferit un frumos cadou de despărţire, în penultima etapă din Seria B a Diviziei A, învingând 26-24 (14-9) Sepsi Sfântu Gheorghe, formaţie care în urmă cu câţiva ani activa în Liga Naţională sub o altă denumire.

Progresul evident faţă de turul campionatului s-a putut vedea încă o dată. De data aceasta în faţa unei echipe care în meciurile sezonului de primăvară fie a pierdut la limită, fie chiar a terminat la egalitate (32-32 cu CSU Reşiţa) sau chiar a bătut Mureşul Târgu Mureş sau SCM Piteşti, formaţii mai bine cotate. Sepsi este o echipă imprevizibilă, incomodă, fostă prim divizionară în urmă cu 4-5 ani, care a luat-o de la zero după retrogradare aducând tinere jucătoare de valoare de la Odorheiu Secuiesc, Braşov şi Făgăraş. Având la dispoziţie un buget bun, condiţiile de pregătire pe care le au sunt pe măsură.

Georgiana Codrea, un mare câştig

Revenind la disputa propriu-zisă, fetele pregătite de Doina Ardelean, după un start echilibrat, au pus stăpânire pe joc din minutul 9 când au preluat conducerea cu 5-4. Din acel moment şi până la final gazdele au controlat meciul. Treptat, având la bază o evoluţie bună în defensivă dar şi faze de joc de un nivel bun în atac CSU CSM şi-a mărit constant avantajul (7-5 min. 14, 11-7 min. 20 şi 13-8 min. 25). La finalul primei reprize gazdele aveau un avantaj de 5 goluri (14-9). Trei jucătoare au fost determinante în obţinerea acestui succes. Cea mai bună de pe teren a fost Georgiana Codrea care, cu toate că nu a evoluat din primul minut, a izbutit să marcheze 8 goluri. Extrema dreapta de la CSU CSM, venită după o operaţie de menisc care nu îi permite încă să facă schimbări bruşte de direcţie, se dovedeşte a fi un mare câştig pentru echipă. Codrea a fost secondată de către Ioana Almăşan, autoare a 7 goluri. De remarcat şi evoluţia Biancăi Mîrcă, cea care a reuşit să înscrie trei goluri şi care în prima repriză şi-a depăşit frecvent adversara directă.

Ceva emoţii pe final

Partea a doua a meciului a debutat tot cu Oradea la conducerea jocului. CSU CSM s-a distanţat astfel la 6 goluri diferenţă (16-10) în minutul 33 şi se părea că nimic nu se mai poate întâmpla. Totuşi, aflată la primul sezon competiţional, echipa orădeană, din cauza lipsei de experienţă şi a „fricii de succes”, a început să dea semne de slăbiciune pe măsură ce partida se apropia de final. La fiecare fază de atac handbalistele Doinei Ardelean erau preocupate în primul rând să vadă câte minute mai sunt până la terminarea meciului. În aceste condiţii, oaspetele s-au apropiat treptat. Totuşi, timpul de odihnă solicitat de către antrenoare bihorencelor a avut darul de a stăvili elanul adversarelor astfel că CSM CSU s-a impus în cele din urmă cu 26-24. Diferenţa de scor ar fi putut fi mai mare dacă orădencele nu ar fi trimis de nu mai puţin de 7 ori balonul în bară dintre care de 4 ori din lovituri de la 7 metri. Aşadar, un succes meritat care dă speranţe că eforturile de a construi o echipă feminină de handbal la Oradea nu au fost făcute în zadar şi că pe viitor s-ar putea închega o formaţie cu adevărat valoroasă.

CSU Oradea: G. Horincar, E. Somogyi – A. Bala, L. Puţ 2 goluri, C. Vrabie 3, I. Almăşan 7, M. Pantea 1, D. Verzea 1, D. Farcaş 1, N. Novak, B. Mîrcă 3 şi G. Codrea 8. Antrenoare: Doina Ardelean.