În perioada 30-31 iulie a.c., Clubul Sportiv Velo Sport Oradea a organizat a şasea ediţie a celui mai spectaculos concurs de ciclism montan din judeţul Bihor denumit „Cupa Crater XCO”. Competiţia a avut loc lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea „Crater”), din apropierea localităţii Betfia.

Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată ca şi un concurs UCI Class 2 înscrisă în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni.

La start s-au prezentat cei mai buni sportivi din ţară şi din străinătate, fiind înscrişi sportivi din Cehia, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria şi bineînţeles şi cei mai buni sportivi din România. Competiţia profesioniştilor a fost căştigată de sportivul german Sven Strahle, acesta fiind urmat, pe locul doi, de slovacul Tomas Visnovsky, iar pe locul trei, de campionul naţional Lucian Logigan. Cursa amatorilor a fost căştigată de sportivul Clubului Velo Sport Oradea, Raul Sînza (el fiind totodată şi vicecampionul României la această probă). Pe locul doi a terminat Roberto Burta (Sebeş), iar pe locul trei, Michal Pagac, din Echipa Naţională a Slovaciei. Primii zece concurenţi profesionişti au fost răsplătiţi cu 1.200 de euro, conform cerinţelor internaţionale. La categoriile amatori, premiile au fost de 300, 200 şi 100 de lei pentru primii trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă. Conform organizatorilor, arbitrul portughez, delegat de Uniunea Ciclistă Internaţională pentru această competiţie, a fost impresionat atât de traseul competiţiei, cât şi de echipa organizatorică.