Ieri, a avut loc sfinţirea unei noi capele, situată pe strada Spitalului, la intrarea în Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură - Bihor, urmând ca, în viitorul apropiat, în imediata apropiere a paraclisului, să fie pusă piatra de temelie unei noi biserici, care va purta hramul "Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir". Tot acolo, va fi ridicat şi un complex de asistenţă socială. Din încredinţarea PS Sale Sofronie Drincec, episcopul - ortodox al Oradiei, în capelă şi în viitoarea biserică, vor sluji preacucernicul părinte consilier Adrian Fofiu, împreună cu preacucernicul părinte Dan Lele.

Piatră de temelie pentru o viitoare biserică
Fostul magazin de fructe al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură - Bihor a fost transformat în capelă, urmând ca, nu peste mult timp, în imediata apropiere, să fie pusă piatra de temelie a unei noi biserici, având hramul "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir", sărbătoare marcată de creştinătatea ortodoxă pe 26 octombrie. "În acest loc, Primăria a atribuit Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei 3.000 mp pentru construirea bisericii, tot acolo urmând să fie ridicat şi un complex de asistenţă socială", ne-a declarat preotul Dan Lele.

Perioadă de semănare pentru sufletele noastre...
Manifestarea a început cu binecuvântarea paraclisului de către protopopul de Oradea, Dorel Rus, şi preoţii Antim Oprea, Adrian Fofiu şi Dan Lele, după care, s-a trecut la oficierea Sfintei Liturghii. "Ne aflăm într-o perioadă deosebită, de semănare pentru sufletele noastre, în care sădim sămânţa cea bună, care este cuvântul lui Dumnezeu, perioadă în care ne împărtăşim cu trupul şi sângele lui Iisus Hristos. Asemeni celor din Capernaum, stăm înghesuiţi ca să auzim cuvântul lui Dumnezeu. În această zi, bucuria noastră este şi mai mare, deoarece ne aflăm în faţa unui nou lăcaş de cult, deoarece, de azi încolo, în Oradea, s-a deschis un nou Capernaum, unde ne vom putea pleca genunchii trupului şi sufletului, urcând împreună calea mântuirii", a spus părintele Antim Oprea. Copiii sub şapte ani au fost, apoi, chemaţi pentru a fi împărtăşiţi, după care, s-a trecut la oficierea unei slujbe de pomenire a vrednicului episcop Ioan Mihălţan, în urma unei circulare date de PS Sa Sofronie Drincec, în toate bisericile din Episcopia Ortodoxă a Oradiei.

Miruiţi şi stropiţi cu apă sfinţită
În continuare, s-a împărţit cozonac, iar credincioşii au fost miruiţi şi stropiţi cu apă sfinţită. Cu acest prilej, atât preotul Adrian Fofiu, cât şi părintele Dan Lele au ţinut să aducă alese mulţumiri PS Sale Sofronie Drincec, pentru îndrumările şi atenta supraveghere a tuturor lucrărilor care au fost executate şi urmează a fi realizate, precum şi pentru arhiereasca binecuvântare. Totodată, preoţii au mulţumit sponsorilor care au ajutat la amenajarea şi dotarea cu cele necesare slujirii în capelă.