De toate acestea vor avea parte iubitorii sporturilor de iarnă care vor urca în renumita staţiune montană Stâna de Vale. „Perla Munţilor Apuseni", Stâna de Vale, amplasată într-un cadru natural mirific, oferă, prin frumuseţea liniştitoare a peisajului, prin aerul pur, bogat în ozon, prin multitudinea de trasee montane, diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber pe toată perioada anului.

Acum, când iarna s-a instalat temeinic în ţara noastră, turiştii sosiţi la Stâna de Vale pot încerca senzaţii tari, pe snowmobile, la peste 1.200 de metri altitudine. De asta au avut parte cei care au urcat de curând la Stâna de Vale, unde a debutat „Snowmobile Extrem", eveniment care se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor. Zeci de turişti au explorat muntele pe snowmobile, asistaţi de personal specializat. Organizatorii au pus la dispoziţia iubitorilor de munte şi zăpadă 15 motoare noi-nouţe, fiecare având câte 120 de cai putere. Turiştii au profitat din plin de oferta organizatorilor şi s-au aventurat în curse de câte o sută de kilometri. Sezonul, însă, abia a început, iar pista de snowmobile îi aşteaptă pe pasionaţi. Organizatorii promit că vor pune la dispoziţia turiştilor cele mai performante motoare, iar durata aventurilor motorizate va fi de trei-patru ore sau chiar de o zi întreagă.

Snowmobilele nu sunt singurele surprize pentru cei care aleg Stâna de Vale: împătimiţii sporturilor extreme pot practica, începând din acest an, şi heliski-ul.