Amenajarea locurilor de parcare în zona centrală era, la început de mandat, declarată ca o prioritate. S-au prezentat mai multe proiecte de mega-parcări: pe str. Independenţei, pe str. Primăriei, pe str. Tribunalului, respectiv Braşovului. Din păcate, până în acest moment, niciunul dintre aceste proiecte nu pare să fie fezabil.

Mai mult, zilele trecute, viceprimarul Biro Rozalia declara că pe str. Independenţei s-a realizat un studiu din care reiese că nu se mai impune amenajarea unei parcări subterane. Soluţia identificată de angajaţii Primăriei pentru locurile de parcare a fost transformarea lor în parcări de scurtă durată. O investiţie nu foarte costisitoare, care presupune o bidinea şi nişte vopsea de culoare galbenă. În 2009, în zona instituţiilor publice au fost amenajate 558 de locuri de parcare de scurtă durată, lucru care a stârnit nemulţumirea orădenilor, care, deşi aveau achitat abonamentul pe întreg anul de parcare, s-au trezit că nu îl mai pot folosi în zonele "îngălbenite". Cum această soluţie a adus venituri importante la buget, jumătate de oră de parcare se taxează cu 1 leu, în plus, "vânătorii" de amenzi nu ratează nicio abatere. Astfel, s-a trecut la extinderea proiectului, "îngălbenirea" luând proporţii. De câteva zile, cadrele universitare şi studenţii sunt nevoiţi să stea la cursuri doar... două ore. Pe str. Universităţii, 24 de locuri de parcare au fost transformate în locuri de parcare de scurtă durată, iar pe str. Armatei Române au fost amenajate 50 de locuri cu durata de staţionare de două ore. În faţa Bisericii cu Lună, unde a fost tras un covor asfaltic, care a acoperit toate gurile de scurgere pentru apele pluviale, au fost amenajate 19 locuri de parcare de scurtă durată, riveranii nemaiavând unde să parcheze pe timpul zilei, chiar dacă au achitat abonamentul pe anul întreg. În Piaţa Ferdinand, a fost redus numărul locurilor normale de parcare cu 24, chiar dacă aici nu este nicio instituţie publică, la fel şi pe str. Iosif Vulcan, unde alte 14 locuri au fost "îngălbenite". De asemenea, potrivit unei informări venite din partea Biroului de Presă, pe str. Primăriei au fost transformate în parcări de scurtă durată alte 17 locuri.

Mai mult, zelul Primăriei a mers până acolo încât trotuarul de lângă Parcul 1 Decembrie, sens de mers spre Piaţa Cetate, a fost transformat în loc de parcare de scurtă durată. 31 de astfel de locuri au fost create pe trotuar, îngustând semnificativ acest spaţiu destinat pietonilor. Necesitatea amenajării acestor locuri de scurtă durată e greu de justificat, în condiţiile în care pe cealaltă parte parcarea amenajată pe carosabil era aproape goală.