Poliţiştii de frontieră bihoreni, alături de cei ai Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bihor, au distribuit, ieri, pliante în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, românii care au intrat în ţară fiind informaţi astfel asupra consecinţelor votului ilegal.

 

Acţiunea preventivă de ieri a vizat informarea tuturor cetăţenilor cu drept de vot asupra contravenţiilor sau infracţiunilor la legea electorală, cei care au ajuns în Borş primind pliante informative şi fiind sfătuiţi de poliţişti să respecte legea. "Poliţiştii de frontieră bihoreni, împreună cu cei ai Compartimentului de Prevenire au desfăşurat o activitate preventivă, distribuind fluturaşi pe sensul de intrare în ţară, în cadrul campaniei 'Votul ilegal înseamnă închisoare'", a precizat comisarul şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor. Din cele aproximativ 30.000 de pliante şi afişe care au ajuns în judeţul nostru, patru mii au ajuns la poliţiştii de frontieră, acestea urmând a fi distribuite în punctele de trecere a frontierei aparţinând de IJPF. În campania demarată de Ministerul Administraţiei şi Internelor sunt implicaţi, alături de reprezentanţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate şi de ordine publică şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, Poliţiei de Frontieră Bihor, precum şi ai Instituţiei Prefectului. Oamenii legii desfăşoară acţiuni stradale, în locurile publice aglomerate din Oradea şi oraşele din judeţ, în pieţe, mijloace de transport în comun, în zona adiacentă marilor centre comerciale, gări, autogări, totul pentru a informa cetăţenii cu privire la riscurile pe care le implică votul ilegal.


Totodată, poliţiştii bihoreni se vor deplasa, în perioada următoare, la centrele multifuncţionale pentru persoane vârstnice din Oradea, unde vor fi distribuite pliantele şi afişele promoţionale ale campaniei şi vor fi proiectate spoturile video.