Cu toate că dispune de o generaţie valoroasă la juniori I, secţia de volei s-a clasat doar pe locul al 6-lea în cadrul turneul final al Campionatului Naţional ce s-a desfăşurat la Baia Mare. Cauza principală este una de ordin organizatoric şi nu sportiv.

 

Din opt echipe participante, orădenii pregătiţi de Kovacs Zoltan s-au clasat doar pe locul al 6-lea şi asta nu pentru că nu ar fi avut valoarea necesară ocupării unei poziţii superioare ci din cauza unor neînţelegeri în privinţa aplicării regulamentului. Cele 8 formaţii au fost repartizate în 2 grupe a câte patru echipe, iar primul meci, poate cel mai dificil, a fost câştigat categoric cu 3-0 la seturi. Orădenii au înfruntat echipa LAPI Dej a cărei arie de selecţie este de nivel naţional. Finalul acestui joc a adus şi problema care cauzat parcursul ulterior modest al bihorenilor. Regulamentul competiţiei prevede obligativitatea fiecărei echipe să utilizeze cel puţin un jucător care să aibă înălţimea de 1,93 metri. Cu toate că „lepesiştii” au în cadrul lotului doi voleibalişti care să corespundă cerinţei, aceştia nu fac parte dintre titulari. În acest sens, antrenorul Zoltan Kovacs a discutat cu cei în măsură să decidă dacă LPS Bihorul poate folosi un jucător de 1,91 m înălţime şi i s-a confirmat că totul este în regulă. Din păcate, la finalul meciului cu LAPI Dej s-a depus o contestaţie care a privit exact acest aspect. Şi pentru că regulamentul este regulament, traseul ulterior al orădenilor a fost în mare parte compromis. Dacă în faza grupelor bihorenii au mai învins LPS Piatra Neamţ cu 3-1 şi au pierdut cu 3-0 disputa cu CNNT Craiova, ulterior, în disputa pentru locurile 5-8, băieţii pregătiţi de Kovacs Zoltan au „bătut” CSŞ Buzău cu 3-0 şi au pierdut cu 1-3 la seturi duelul cu LPS Piatra Neamţ, formaţie pe care în grupe o învinseseră cu acelaşi scor. Explicaţia pentru rezultatele modeste vine din faptul că tehnicianul „lepesiştilor” a utilizat întreg lotul de jucători fără a da o foarte mare importanţă rezultatelor. La final, LPS Bihorul s-a clasat pe locul al 6-lea.

Într-o altă ordine de idei, voliebaliştii orădeni Andrei Crişan, Valentin Pantea şi Cristian Maier participă în această perioadă la Olimpiada de Tineret la volei pe plajă ce se desfăşoară la Albena în Ungaria.