Cu o nevoie disperată de puncte, singura formaţie bihoreană care activează la nivelul Ligii a II-a de fotbal se află în faţa unei partide care, la prima vedere, pare a-i fi una accesibilă. Aşadar, echipa pregătită de Erik Lincar se duelează astăzi, de la ora 11.00 la Baza Sportivă Luceafărul din Sînmartin, cu Dunărea Călăraşi, formaţie antrenată de fostul dinamovist, Adrian Mihalcea, într-un meci care contează pentru etapa a 6-a.

Cu un adversar care a avut o prestaţie sub aşteptări în acest debut de sezon, echipa bihoreană nu concepe să comită un alt pas greşit în campionatul Ligii a II-a. Deşi pe banca tehnică a călărăşenilor se află acelaşi antrenor ca şi în campionatul trecut, Dunărea, după ce a pierdut o serie de jucători importanţi, arată mai rău decât în ediţia trecută de campionat. În ceea ce priveşte poziţia ocupată în clasament, Luceafărul are o situaţie mult mai complicată dar, cu toate aceastea, jocul bun prestat în majoritatea celor 5 etape de până acum le dau bihorenilor motive să fie încrezători. Faptul că distanţa dintre cele două localităţi este foarte mare i-a determinat pe cei de la Dunărea să pornească spre Bihor încă de joi, pentru că de ieri şi până la ora meciului echipa să fie perfect recuperată după drumul obositor. Mai mult, tehnicianul oaspeţilor este încrezător în capacitatea echipei sale de a-şi adjudeca toate cele trei puncte. „Avem şanse de câştig destul de mari, poate 50 la sută cu 50 la sută cu cei de la Luceafărul, pentru că joacă pe teren propriu. Mă bazez pe orgoliul băieţilor mei şi, de ce nu, pe jocul bun din primele 50 de minute din meciul de la Braşov. Lucrăm încă la omogenizare şi putem veni cu un rezultat bun. Avem nevoie de puncte, nu stăm extraordinar de bine în clasament şi atunci ne pregătim astfel încât să reuşim să recuperăm deficitul de la adevăr”, a declarat Adrian Mihalcea pentru site-ul oficial al echipei pe care o antrenează.

Evoluţii bune, rezultate dezamăgitoare

În ceea ce îi priveşte pe bihoreni, ghinionul nu poate să îi bântuie la infinit. Cu doar un succes şi patru înfrângeri consecutive, dar cu o prestaţie bună în care doar neşansa a făcut ca în dreptul golurilor marcate să apară doar cifra 2, Luceafărul nu concepe să nu obţină cea de-a doua victorie. Dacă la primul meci, cel de la Olimpia Satu Mare în care orădenii au pierdut în minutul 94 cu o echipă care avea în teren doar 8 jucători de câmp, Erik Lincar a utilizat în mare aceeaşi formulă de echipă ca şi fostul antrenor Florin Farcaş este de aşteptat ca acum să înceapă să îşi pună amprenta asupra primului 11. În concluzie este de aşteptat ca, având la bază jocul prestat de cele două combatante, Luceafărul să obţină cel de-al doilea succes stagional.

Celelalte meciuri ale etapei: astăzi, CS Afumaţi – Olimpia Satu Mare, Şoimii Pâncota – Unirea Tărlungeni, CS Mioveni – ASU Poli Timişoara, Metalul Reşiţa – CS Baloteşti, Foresta Suceava – Chindia Târgovişte, Sepsi Sf. Gheorghe – Juventus Bucureşti (toate de la ora 11:00), Dacia Unirea Brăila – ACS Berceni (ora 12:30). FC Braşov – UTA s-a disputat ieri şi s-a terminat după închiderea ediţiei.