După mai bine de un an petrecut prin birourile Primăriei Oradea, prin sălile de judecată, prin cabinetele avocaţilor şi biroul executorului judecătoresc, o orădeancă a reuşit ceea ce autorităţie statului nu au fost în stare: să închidă clubul de noapte deschis ilegal la subsolul imobilului de pe Aleea Gojdu nr. 2. Luni în şir, numeroasele plângeri ale locatarilor care au reclamat zgomotul boxelor au rămas fără niciun rezultat. În final, s-a găsit o persoană să pună capăt acestor ilegalităţi, cu ajutorul instanţelor de judecată obţinând zidirea accesului la clubul de noapte.

 

Raveica Lazăr este proprietara unui mic spaţiu comercial situat lângă intrarea fostului Club Sfera, transformat ulterior în Clubul Desire's. Chiar înainte de a-şi deschide porţile acest local, Raveica Lazăr a reclamat faptul că proprietarul spaţiului de la subsolul imobilului de pe Aleea Gojdu nr. 2, Koszta Imre, a demarat lucrările de amenajare a spaţiului fără a avea autorizaţie de construcţie.

 

 

În urma verificărilor făcute de către Inspectoratul de Stat în Construcţii Bihor, s-a constatat că Koszta Imre a efectuat lucrări de compartimentare fără a deţine autorizaţie de construire, modificările de structură fiind realizate fără proiect tehnic verificat de specialişti. Pentru a facilita accesul în noul spaţiu de la subsol transformat în club, Koszta Imre a efectuat un gol de scară în faţa spaţiului comercial al Raveicăi Lazăr. În aceste condiţii, cum Primăria şi Inspectoratul în Construcţii nu au fost în măsură să oblige firma lui Koszta să respecte legislaţia, proprietara micului spaţiu comercial s-a adresat instanţei de judecată în toamna anului 2008. Atât prima instanţă, cât şi Curtea de Apel Oradea i-au dat câştig de cauză, reţinându-se faptul că "vizibilitatea asupra vitrinei societăţii comerciale este obturată de gardul de fier amplasat de către pârâta SC Warden Integral", care are ca administrator pe Koszta Imre. Mai mult, s-a ţinut cont şi de faptul că parte din clienţii clubului de noapte pot să provoace prejudicii proprietarului spaţiului comercial unde în prezent este o librărie. După numeroase deliberări, Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză reclamantei Raveica Lazăr, obligându-l pe Koszta Imre la "desfiinţarea lucrărilor efectuate nelegal şi la acoperirea căii de acces la spaţiul situat în subsolul imobilului de pe Aleea Gojdu nr.2".

Decizia pronunţată în şedinţa publică din 13 octombrie 2009 a devenit definitivă şi irevocabilă prin neatacarea cu recurs. În aceste condiţii, lui Koszta Imre nu-i mai rămânea decât să se conformeze. Cum însă nu a întreprins nicio acţiune în acest sens, reclamanta s-a adresat unui executor judecătoresc, care, ieri, a trecut la punerea în aplicarea deciziei. În prezenţa forţelor de ordine, o echipă de muncitori a trecut la demontarea grilajului şi a scării care ducea la fostul club de noapte, urmând să treacă la turnarea planşeului şi zidirea vechiului acces.

 

O bătălie a fost câştigată, însă locatarii imobilului de la Aleea Gojdu nr. 2 se tem că Koszta Imre va folosi un alt acces pentru a ajunge la spaţiul său, acest acces urmând să se realizeze pe uşa pe care o folosesc cei 60 de locatari. "Am cheltuit peste 10.000 de lei pentru a îndrepta o nelegalitate. Ne-am zbătut foarte mult să îl determinăm pe acest Koszta Imre să respecte legile. Sper să îmi recuperez aceşti bani de la persoana vinovată, adică domnul Koszta", ne-a declarat Raveica Lazăr.