Elevii claselor a VIII-a de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bihor şi ai Uniunii Femeilor, cu ocazia deschiderii oficiale a cursului "Alternative pentru violenţă".

Acest curs face parte din campania "Stop, violenţă!", care se derulează în perioada 1-8 martie, începând din anul 2006. Mioriţa Săteanu, preşedinta Uniunii Femeilor din Oradea, a precizat că acesta se va derula şi în cadrul orelor de dirigenţie, deoarece elevii sunt cei care au impresia că toate lucrurile din jur le aparţin, fapt care duce la implicarea lor în acte de violenţă. Subinspectorul Flaviu Iova, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Bihor, le-a prezentat elevilor diferite cazuri de violenţă provocate de adolescenţi de vârsta lor. Cursul va cuprinde trei etape. În prima, de introducere, vor fi prezentate noţiuni şi cauze ale violenţei, a doua va dezbate consecinţele fizice şi psihice al violenţei, iar în cea de-a treia, elevii vor avea de completat unele chestionare.

Elevii s-au arătat interesaţi de acest subiect şi au precizat că aşteaptă ca la orele de dirigenţie să afle mai multe informaţii despre fenomenul violenţei.