În ciuda seriei de excepţie, 7 victorii consecutive, nu foarte multă lume credita echipa orădeană de handbal feminin cu şanse să ţină piept celei mai puternice echipe din Seria B a Diviziei A. Asta s-a întâmplat ieri, în jocul contând pentru etapa a 18-a, CSU CSM pierzând 24-28 (8-13) mai greu decât o arată scorul, la capătul unei evoluţii bune, şicanate de prea multe erori de arbitraj.

 

În ciuda faptului că ora de disputare a partidei nu a fost cea mai potrivită astfel încât iubitorii handbalului să poată fi prezenţi într-un număr cât mai mare în tribunele sălii Universităţii, fetele pregătite de Doina Ardelean s-au bucurat de sprijinul unui public destul de numeros. Aşa cum antrenoarea bihorencelor promisese înaintea disputării partidei, fetele de la CSU CSM s-au luptat pentru fiecare minge, în ciuda faptului că aveau în faţă handbaliste cu un nivel de joc corespunzător Ligii Naţionale. Evoluţia scorului atestă acest fapt, cele două echipe mergând umăr la umăr până aproape de jumătate primei reprize. În minutul 12, tabela de marcaj indica 3-3, cele doar 6 goluri înscrise fiind cel mai bun argument pentru încrâncenarea din teren. Totuşi, având de departe cea mai puternică apărare din serie, care le-a creat mari probleme orădencelor, CSM Slatina a preluat conducerea şi şi-a mărit treptat avantajul (3-5 în minutul 14, 4-8 în minutul 20, 5-10 în minutul 24). Ecartul cel mai mare înregistrat în primele 30 de minute a fost de 7 goluri (6-13). Totuşi, până la pauză, CSU CSM a redus din handicap astfel că la jumătatea partidei scorul a fost de 8-13 pentru oaspete.

 

Probleme importante de arbitraj

Jocul prestat de orădence în partea a doua a fost de un nivel superior. Cele 16 goluri marcate faţă de doar 8 în prima parte fiind elocvente în acest sens. Cu toate că aveau în faţă liderul seriei, fetele de la CSU CSM nu au avut niciun complex jucând de la egal la egal primele 13 minute ale reprizei secunde. A urmat o uşoară cădere care a făcut să se înregistreze şi cea mai mare diferenţă pe tabela de marcaj (17-25 în minutul 47). Începând din minutul 50, de la scorul de 19-26, a început cursa de urmărire a orădencelor care, dacă nu ar fi fost oprite de câteva decizii ale arbitrilor cel puţin discutabile poate ar fi putut produce surpriza. CSM Slatina nu avea nevoie de un asmenea ajutor. Maniera de arbitraj, mai ales cea din finalul partidei, atunci când în numeroase rânduri cei doi cavaleri ai fluierului au refuzat să fluiere joc pasiv la atacurile oaspetelor, a înfuriat o parte a spectatorilor prezenţi în tribune, care simţeau că echipa favorită ar fi putut obţine un rezultat pozitiv. „Am făcut un meci foarte bun în care am jucat de la egal la egal cu formaţia de pe primul loc. În acest sens jucătoarele noastre merită toate felicitările. Singurul regret pe care îl am este referitor la arbitraj, care, dacă ar fi fost normal, poate am fi putut obţine mai mult la capătul acestui meci”, a declarat la finalul partidei Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea. În ciuda înfrângerii, formaţia bihoreană îşi păstrează poziţia a 7-a în clasament. În următoarele două runde CSU CSM va sta urmând ca proxima partidă să fie susţinută tot pe peteren propriu, cu CSU Reşiţa, o altă formaţie de top (locul al treilea).

 

Alte rezultate din etapa a 18-a: Crişul Chişineu Criş - Extrem Baia Mare 31-36, Naţional Braşov - CSU de Vest Timişoara 25-26 şi Dacia Mioveni - Mureşul Târgu Mureş 25-28. Minaur Baia Mare, CSU Reşiţa şi Sepsi Sfântu Gheorghe au stat.

 

CSU CSM Oradea: Crina Pintea, Edina Somogy - Bianca Mârcă, Irina Munteanu, Aura Cristoaica 8, Mădălina Pantea, Elisabeta Hlinca 5, Cornelia Vrabie 2, Ligia Puț 2, Valeria Motogna, Georgiana Codrea 4, Ana Maria Hercuț, Maria Damian şi Georgeta Diniș Vârtic 4.

Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.

CSM Slatina: Diana Diaconu, Ramona Dumitrache, Elena Nagy – Florentina Moisin, Carmen Veșcă 7, Geanina  Drăghici 4, Diana Constantinescu 6, Elena Fulgoi, Lorena Ostare 1, Mihaela Popescu (cpt) 5, Ștefania Lazăr 1, Monica Amoagdei 3, Iulia Andrei 1.

Antrenor: Victorina Bora.