Societatea Română de Pediatrie, lansează împreună cu firmele producătoare de cereale, programul "Mic dejun cu cereale!" pentru a informa părinţii şi copii în privinţa importanţei micului dejun cu cereale pentru dezvoltarea optimă a organismului. În cadrul programului medicii pediatrii şi nutriţioniştii vor oferi informaţii despre importanţa micului dejun cu cereale în alimentaţia zilnică, conţinutul nutritiv şi beneficiile acestora pentru sănătatea organismului şi în special pentru creşterea sănătoasă a copiilor. Cele mai cunoscute beneficii ale consumului de cereale pentru organismul uman sunt aportul de vitamine, calciu, minerale, fier şi protejarea organismului de diferite boli. Micul dejun este cea mai importantă masă din zi şi cea mai importantă sursă de calorii. Alimentele servite dimineaţa asigură necesarul de energie de care organismul are absolută nevoie pentru a începe ziua în forma maximă şi pentru a menţine tonusul până la prânz. De aceea medicii pediatrii şi nutriţionişti recomandă să se servească micul dejun în mod constant. Cercetările în domeniu au arătat că micul dejun pe bază de cereale îi ajută pe copii să se concentreze la şcoală, şi le oferă energia necesară pentru a învăţa şi a se juca. Începând din luna iunie, părinţii şi copii vor avea la dispoziţie un material complet privind importanţa micului dejun. Tipărit în 200.000 de exemplare, pliantul "Mic dejun cu cereale!" se va distribui gratuit prin intermediul medicilor pediatrii, medicilor de familie şi cadrelor didactice din şcolile primare şi grădiniţe.