Prima sesiune de depunere a proiectelor, din acest an, în vederea obţinerii sprijinului financiar nerambursabil pentru fermele de semisubzistenţă s-a încheiat în data de 14 mai. Depunerea proiectelor, în cazul potenţialilor beneficiari din judeţul nostru, s-a făcut la sediul din Oradea al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor.

 

Bilanţul prezentat, ieri, de către dl. ing. Ioan Iştoc, director coordonator adjunct la DADR Bihor, relevă un număr record de proiecte conforme depuse: 268, în valoare totală de peste două milioane de euro. Pentru această sesiune de depunere a proiectelor la Măsura 141, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), fondurile alocate sunt de 75 milioane de euro. Rămâne de văzut câte dintre aceste proiecte vor fi şi selectate. De reţinut că la Măsura 141, în cadrul sesiunilor anterioare au fost depuse, selectate şi contractate din Bihor (în perioada martie 2008 şi până la începerea acestei sesiuni din 2010), 48 de proiecte cu valoarea eligibilă totală de 360.000 euro.

Conform calendarului privind derularea, în 2010, a sesiunilor de depunere a proiectelor pentru măsurile din cadrul PNDR, în toamnă, perioada 15 octombrie - 15 noiembrie, va mai avea loc o sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 141 - Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă.